Folkloras kopa “Ilža” no Ciblas laiž klajā videoklipu “Guli, guli leidaceņa”

Ciblas folkloras kopa “Ilža” laiž klajā videoklipu latgaliešu tautasdziesmai “Guli, guli leidaceņa”. Šis video ir grupas dalībnieku dāvana Ludzai 847. dzimšanas dienā, kas šogad tiks svinēta 10. augustā.

Ludzas novada skaistāko ainavu raksturīgākā iezīme ir ezeri. Ne velti novadā varam saskaitīt vairāk nekā 200 ezeru. Gandrīz tik pat daudz ezeru, cik kilometru līdz Rīgai. Arī nozīmīgi kultūrvēsturiski objekti un vietas Latgalē bieži vien atrodas pie ezeriem. Tāpēc arī ir izvēlēta atbilstoša tautasdziesma.

Protams, Ludzas novada lielākā bagātība ir darbīgie ļaudis, kas ikdienā strādā par skolotājiem, robežsargiem, audzina bērnus un reizēm mēro daudzos kilometrus līdz galvaspilsētai un atpakaļ. Klipā grupas dalībnieki parādās gan arheoloģiskajos tērpos, kurus uzvelkot, simboliski vienojas kopīgām vērtībām, gan arī ikdienas tērpos savās darba vietās. Dziesmā, sasaucoties pāri laikmetiem un cauri paaudzēm, jūtama cerība par pēctecību un gaišu nākotni. Videoklips ir arī savdabīga folkloras kopas “Ilža” dalībnieku vizītkarte.

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar