Festivālā “Riga Symphony” titulu “Dimanta balss” izcīna Latvijas pārstāvis

14.decembrī ar krāšņu Galā koncertu VEF Kultūras pilī noslēdzās tradicionālais festivāls “Riga Symphony”. “Grand Prix 2019” izcīnīja Krievijas pārstāvis Ivans Starikovs (dziesma “Apturiet neprātu”), savukārt šogad dibinātajā kategorijā “Dimanta balss” / “Diamond voice of Riga Symphony” uzvarēja Latvijas pārstāvis Eduards Rediko ar dziesmu “All By Myself” (jāpiebilst, ka finālā viņš sacentās ar Bulgārijas pārstāvi, taču, pēc žūrijas lūguma, dziesmu izpildot “a capella” versijā, spēcīgāks izrādījās Latvijas pārstāvis). Atgādināsim, ka festivāla dalībniekus vērtēja starptautiska profesionāla žūrija, kurā darbojās pārstāvji no Latvijas, Itālijas, Krievijas u.c. valstīm.

Apbalvošanas ceremonija bija ļoti aizkustinoša, un tajā “Grand Prix” ieguvējs Ivans Starikovs uz skatuves atzinās, ka šai uzvarai ir gatavojies jau kopš pirmā “Riga Symphony” festivāla, kurā piedalījās pirms septiņiem gadiem.

“Šogad festivāls ir pārspējis visus iepriekšējos festivālus. Esam saņēmuši ārkārtīgi daudz pozitīvas atsauksmes par konkursu, organizāciju un mūsu skaisto pilsētu. Esmu ārkārtīgi pateicīga savai komandai, kas palīdzēja uzburt brīnišķīgus svētkus. Papildus, es jūtos ļoti gandarīta par jaunajiem talantiem, kas ieguva iespēju augt un attīstīt savu karjeru mūzikā, šogad festivālā, manuprāt, bija tiešām vienas no stiprākajām balsīm visā pasaulē,” pauž festivāla direktore Jeļena Švilpe.

Dalībnieki iepazinās ar vairākiem producentiem un konkursu organizētājiem no ārzemēm, no kuriem dāvanā saņēma bezmaksas braucienus uz vairākiem konkursiem Eiropā, bezmaksas dziesmas ierakstu un aranžējumu, kā arī piedāvājumus piedalīties televīzijas projektos. Festivāla direktore pasniedza savu īpašo komponista balvu par savas sacerētās dziesmas “Time bomb” unikālu izpildījumu – bezmaksas braucienu uz mūzikas projektu Ņujorkā, ASV.

Festivāla uzvarētāji: “Folklore and folk song” – Assylan Amangeldiyev (Kazahstāna) ar dziesmu “Kustar any”; “Author’s and original song” – Maria Zhilina (Baltkrievija) ar dziesmu “Vishey”; “The song of Latvian compose” – Alina Padure (Moldova) ar dziesmu “Любовь настала”; “Academic vocal” – Malgožata Patricija Minkel (Lietuva) ar dziesmu “One of the conteat song by the choice of participant”;  “World hit – pop and jazz music” – Marita Tsetskhladze (Gruzija) ar dziesmu “Tango”; “Choral and ensemble music” – Group Vocal band “Wonderland” (Latvija) ar dziesmu “Dzied papriekšu, brāļamāsa”.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar