Egils Levits kandidēs Valsts prezidenta amatā uz otro termiņu

19. aprīlī pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu Valsts prezidents Egils Levits paziņoja par gatavību kandidēt Valsts prezidenta amatā uz otro termiņu.

Valsts prezidenta Egila Levita paziņojums:

“Es pateicos Nacionālajai apvienībai “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” un “Jaunajai Vienotībai” par mana līdzšinējā darba augsto novērtējumu un par aicinājumu nākamos četrus gadus turpināt šo darbu. Es pārstāvu skaidras vērtības – tās ir rietumnieciskas un latviskas vērtības. Tā ir mana pārliecība, un šajos četros gados esmu to pierādījis.

Valsts prezidenta ievēlēšana ar vairākumu, kurā izšķiroša loma ir prokremliskām partijām, šajā situācijā nav pieļaujama. Tas būtu bīstams un nepareizs signāls mūsu sabiedrībai un sabiedrotajiem. Tādēļ es šajā situācijā būtu gatavs kandidēt arī nākamajiem četriem gadiem.

Es uzskatu, ka Valsts prezidents ir jāievēl nevis ar aritmētisku vairākumu, bet gan ar politisku vairākumu, kurā neietilpst prokremliskās partijas. Tādēļ es aicinu koalīciju būt vienotai un atbildīgai šajā jautājumā.”

Foto: publicitātes (D.Doršs)

Video: publicitātes (Valsts prezidenta kanceleja)

TOP Komentāri

avatar