“Dzīvnieku Draugs” piedāvās savu kandidātu sarakstu

Pasaules Dzīvnieku dienā 4.oktobrī patversme “Dzīvnieku Draugs” nāks klajā ar savu alternatīvo kandidātu sarakstu un publiskos to solījumu sabiedrībai.

Kandidāti tiks atklāti svinīgā Pasaules Dzīvnieku dienas pasākumā patversmē “Dzīvnieku Draugs”, Fr.Candera ielā 4, 4.oktobrī plkst.12.00.

“Dzīvnieku Drauga” kandidātu programma ir vērsta uz ilgtermiņa sadarbību un tajā noteikto mērķu sasniegšanai kandidāti apņemas veltīt sevi visa mūža garumā. Pasākuma laikā tiks publiskots patversmes kandidātu kopīgais solījums sabiedrībai, kas būs pieņemams visām interešu un sociālajām grupām.

Pasākuma laikā tiks prezentēti katra kandidāta aģitācijas materiāli, kas vēlāk tiks publiskoti arī sociālajos tīklos. Pēc svinīgā pasākuma ar visiem kandidātiem būs iespējams tikties klātienē.

“Dzīvnieku Draugs” nolēma izveidot savu kandidātu sarakstu un tādejādi dot balsi tiem, kam pašiem nav balsstiesību, jo, iepazīstoties ar politisko spēku piedāvājumu, pārliecinājās, ka ar retiem izņēmumiem partiju programmās pat garāmejot nav pieminēti jautājumi par atbildīgu attieksmi pret dzīvniekiem, par risinājumiem samilzušajai un nekad sistemātiski nerisinātajai klaiņojošo dzīvnieku problēmai, par efektīviem mehānismiem, kā nodrošināt humānu un ētisku attieksmi pret miljoniem dzīvnieku, kas tiek izmantoti lauksaimniecībā, kažokādu un pārtikas ražošanā.

Tai pat laikā dzīvnieku patversmēs Latvijā šobrīd galvenokārt par sabiedrības ziedojumiem tiek uzturēti tūkstošiem pamestu suņu un kaķu, bet vēl vairāk vada savas dienas uz ielas.  Dzīvnieku tiesību aizstāvji regulāri fiksē rupjus pārkāpumus un cietsirdības gadījumus lauksaimniecības dzīvnieku un kažokzvēru novietnēs, taču atbildīgās institūcijas, kuru pienākums būtu saukt pie atbildības vainīgos, tikai bezspēcībā plāta rokas.

Laikā, kad pilnā sparā rit cīņa vēlētāju balsīm un vietām nākamajā parlamenta sasaukumā, “Dzīvnieku Drauga” kandidāti vēlas atgādināt par humānismu un dot sabiedrībai solījumu, kādu katrs vēlētājs gribētu sagaidīt no ikviena deputātu kandidāta – būt godīgiem un patiesiem, pildīt savus pienākumus ar pilnu atbildību un nemainīt savu pārliecību ne vieglās, ne grūtās dienās.

TOP Komentāri

avatar