Dzejnieces un rakstnieces Dzintras Žuravskas 85 gadu jubileja

Baltā, saltā sestdienas pēcpusdienā Rojas pagasta bibliotēka ielūdza interesentus uz šī gada pirmo nozīmīgo pasākumu. 13. janvārī tika atzīmēta dzejnieces un rakstnieces Dzintras Žuravskas 85 gadu jubileja. Pasākums noritēja brīnišķīgā gaisotnē. Svinību iesākumā sveicienus jubilārei bija sarūpējusi  Latvijas Neredzīgo biedrības Ventspils teritoriālā organizācija (jubilāre ir šīs organizācijas biedre). Muzikālu priekšnesumus ģitāras pavadījumā izpildīja Elvijs Gruzītis, apsveikuma vārdus teica Sarmīte Barovska no floristikas darbnīcas “Ziedu māja”.

Dzintras Žuravskas talanta cienītāji un draugi sveica gaviļnieci ar ziediem, veltīja viņai pateicības vārdus par lielo devumu literatūras jomā. Emocionālu apsveikumu izteica sveicēja, kuras atmiņas vijās no laika, kad abas saistījušas kopīgas darba gaitas no divdesmit gadu vecuma. Apsveikumi bija sagatavoti gan dzejā, gan dziesmās. 

Rojas bibliotēkas kolektīvs bija sagatavojis muzikāli literāru kompozīciju “Dedz saule vakara ugunis atmiņu rūtīs”. Tika runāta gaviļnieces dzeja un lasītas esejas. Literāro daļu papildināja un bagātināja Edgara Ziņģes brīnišķīgā vijoļspēle. Pasākuma noslēgumā pacilātā gaisotnē tika kopīgi nodziedāta vēlējuma dziesma jubilārei “Daudz baltu dieniņu…” 

Nobeigumā jubilāre pateicās klātesošajiem par apsveikumiem un sirsnīgo kopā būšanu viņai tik svarīgajā dienā, bibliotekārēm par labi noorganizētajām svinībām.

“…kā veldze no akas, ko krūzē sev leju,

Te bagāta esmu, te lepna es eju.

Pēc gadiem, kad dzirdēšu: dzeguze zvana, –

Es domīgi teikšu – man visa bij gana.”

Vakara izskaņā ar jubilāri kopīgi nofotografējāmies, ar klātesošajiem dalījāmies iespaidos, ka šī ir bijusi liela goda diena mums visiem.

Informāciju sagatavoja: pasākuma apmeklētāja Inese Priede 

Foto: publicitātes

                                                                                                           

TOP Komentāri

avatar