Dutch baby jeb holandiešu krāsnī ceptā pankūka
Gultā pasniegtas svaigi ceptas pankūkas ir lielisks veids, kā iepriecināt un palutināt mammu Māmiņdienā. Šogad “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar ēdienu blogeri Annu Birmani iesaka 8. maija rītā pārsteigt mammas ar gardām brokastu pankūkām, kas tapušas, iedvesmojoties no citu valstu virtuvēm.
Dutch baby jeb holandiešu krāsnī ceptā pankūka
Sastāvdaļas:
- 3 olas
- 125 ml piena
- 70 g “Dobeles dzirnavnieka” miltu “Ekstra”
- 20 g cukura
- Šķipsniņa muskatrieksta
- Šķipsniņa kanēļa
- Šķipsniņa sāls
- 10 g sviesta
- Svaigas ogas un pūdercukurs dekorēšanai
Pagatavošana:
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C.
- Visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, liek blenderī un sablendē.
- Kad krāsns uzkarsusi, tajā ievieto parasto cepšanas pannu vai apaļu krāsns cepešpannu (pirms cepšanas nepieciešams pārliecināties, ka panna ir paredzēta cepšanai krāsnī un tai nav plastmasas rokturis). Pannu karsē aptuveni 10 minūtes.
- Kad panna uzkarsusi, tajā ieliek sviestu un ļauj izkust.
- Pa virsu sviestam lej visu mīklu.
- Pankūku cep krāsnī 20 minūtes.
- Pēc cepšanas pārber ar pūdercukuru un dekorē ar ogām vai augļiem.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri