“Double Faced Eels” laiž klajā “Supernovas” dziesmu, “Fire”

Ieskandinot 2019. gadu, grupa “Double Faced Eels” laiž klajā singlu “Fire”, ar kuru piedalās LTV dziesmu konkursā “Supernova” un sacenšas, lai pārstāvētu Latviju šī gada “Eirovīzijā” Telavivā. “Fire” ir jau klausītājiem pazīstamās grupas dziesmas “Liesma” angliskā versija. Interesanti, ka šī versija tapa vēl pirms latviešu valodā izdotās dziesmas un bija viena no pirmajām muzikālajām skicēm, kuras grupa apkopoja 2018. gada septembrī izdotajā EP albumā “Atspulgs”.

“”Fire” ir par to mazo nemiera gariņu, kas mājo cilvēkos, kuriem ir sapnis paveikt ko lielu, nospraust mērķi un to sasniegt. Neatkarīgo no mērķa, process no mums kaut ko paņem un šī dziesma ir domāta tiem brīžiem, kad nepieciešams sev atgādināt, ka Tu TO vari. Mēs nolēmām, ka šāds visnotaļ latvisks “mēs to varam” gariņš ir arī jāparāda pasaulei lielajā “Eirovīzijā”, un ceram, ka valsts atlases skatītāji mums piebalsos!” par dziesmu saka tās teksta autors, grupas solists un “X Faktors Latvija” 2. sezonas dalībnieks Reinis Straume.

“Fire” un pērn izdotais EP albums “Atspulgs” iezīmē pārsteidzošu, jaunu muzikālo kursu grupas skanējumā – mazāk ģitāras, vairāk elektronisko izteiksmes līdzekļu. Grupas dibinātājs un “Fire” producents Marka: “Ar šo albumu un kompozīciju “Fire” esam akcentējuši savu jauno stilistisko virzienu. Šī konkrētā kompozīcija netika mēŗķtiecīgi rakstīta “Supernovai”, tāpēc nācās pacīnīties, lai to saīsinātu konkursa nolikuma formātam (3 min.). Dzīvajā versijā gan neskopojamies – šo dziesmu koncertos spēlējam ne tikai garākā versijā, bet arī ar kārtīgu rokmūzikas attieksmi un ģitāras solo. Tāda bija mūsu grupas iekšējā noruna, virzoties jaunā stilā – popmūzika studijā, rokmūzika koncertos.” Jāpiezīmē, ka Marka ir producents vēl divām “Supernova 2019” pusfināla dziesmām – Elzas Rozentāles izpildītajai “On Tiptoe” un Kristiāna Bumbieres “Remedy”.

Foto: Roberts Āboltiņš

TOP Komentāri

avatar