Diona Liepiņa meistaro pastu ar gaļas bumbiņām aromātiskā mērcē

Ja gatavo, tad no sirds! Tā ir dziedātājas, dziesmu autores un satura veidotājas Dionas Liepiņas devīze virtuvē, kur viņa gan nerosās pārāk bieži, toties, ja dara, tad ar pilnu jaudu. Šoreiz Diona ciemojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska, lai saviem ciemiņiem – draudzenēm Leldei un Evitai – celtu galdā pastu ar gaļas bumbiņām. 

Pasta ar gaļas bumbiņām

3 personām

Gatavošanas laiks: 40 minūtes

Izmaksas kopā: 6,05 eiro

Cena par porciju: 2,01 eiro

Nepieciešams:

400 g spageti Rimi Smart;

300 g liellopa maltās gaļas Rimi;

250 g mini plūmju tomātu Rimi;

480 g tomātu mērces Rimi Smart;

40 g siera Formaggio Rimi;

10 g pētersīļu;

eļļa, sāls, pipari un garšaugu maisījums pēc garšas.

Pagatavošana

Garšaugu maisījumu ieber piestā un sasmalcini. Liellopa gaļai pievieno sāli, ēdamkaroti siera, garšaugu maisījumu, piparus un samīci viendabīgā masā. Izveido nelielas bumbiņas un izcep aerogrilā vai cepeškrāsnī. 

Plūmju tomātus noskalo un nosusini. Pannā ielej eļļu, sakarsē un tajā ieber tomātus. Apcep apmaisot. Sakapā pētersīļus, pievieno pannā tomātiem. Samaisi. Visbeidzot pievieno pannā arī tomātu mērci, samaisi un uzliec vāku, lai pasautējas.

Kad gaļas bumbiņas izcepušās, saber tās tomātu mērcē uz pannas un atstāj uz mazas uguns pasautēties, uzliekot pannai vāku.

Katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli un verdošā ūdenī ieber spageti. Izvāri, nokās un pievieno tomātu mērcei un gaļas bumbiņām uz pannas. Lēnām iecilā makaronus mērcē. 

Servē lēzenā bļodā, pārkaisot ar ēdamkaroti rīvēta siera.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar