Dārzeņu karijs ar augu bumbiņām

Kraukšķīgie tako ar sulīgu pildījumu, krēmzupas un silts, pikants karijs – tie ir tikai daži no augu valsts ēdieniem, kas ir garšīgi un viegli pagatavojami. Vegāniskajā janvārī jeb Veganuary katru gadu cilvēki tiek mudināti savā ikdienas uzturā iekļaut vairāk augu valsts produktus. Uztura speciāliste piebilst, ka vairāk augu izcelsmes pārtikas produktu iekļaušana ikdienas uzturā var ne tikai būtiski samazināt ietekmi uz vidi, bet arī ir laba un veselīga alternatīva, kā dažādot ikdienas uzturu.

Dārzeņu karijs ar augu bumbiņām

Sastāvdaļas (5 personām)

  • 350 g kartupeļi (jeb aptuveni 2 gab.)
  • 1 burkāns 
  • 300 g jeb 1/2 ziedkāposta
  • 1 sīpols
  • Ķiploks (2 daiviņas)
  • 100 g konservēti turku zirņi jeb aunu zirņi
  • 100 g zaļie zirnīši 
  • 1-2 saujas spinātu lapu
  • 500 g IKEA HUVUDROLL augu bumbiņas
  • 3 ēd. k. augu eļļa
  • 230 g konservēti tomāti
  • 100 ml dārzeņu buljons vai ūdens
  • Sāls – pēc garšas
  • Citronu sula – pēc garšas  
  • Ūdens dārzeņu vārīšanai

Garšvielas:

  • 1 ēd. k. karija pulveris  
  • 1/2 ēd. k. “Garam masala” garšviela
  • 1 tējk. kurkuma

Padoms: karija pulvera, kurkuma un “Garam masala” garšvielu vietā var izmantot karija kopējo garšvielu.

Pagatavošana

Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež lielos gabalos. Ziedkāpostu sadala mazākos gabalos. Dārzeņus liek katliņā un novāra ūdenī līdz tie ir gandrīz gatavi (gatavības pakāpe – orientējoši 75%).

Sīpolus un ķiplokus sakapā, uzkarsē pannu un sautē augu eļļā. Cep līdz tie ir pilnīgi gatavi. Pievieno garšvielas un sautē uz lēnas uguns aptuveni 1 min. Masa nepārtraukti jāuzmana un ik pa laikam jāapmaisa, lai tā nepiedeg.

Pievieno konservētus tomātus, ūdeni vai buljonu un vāra 2-3 minūtes. Pēc tam pievieno novārītus dārzeņus un zirņus. Sautē apmēram 10 min. līdz dārzeņi ir pilnībā gatavi.

Pašās beigās pievieno atkausētas augu bumbiņas, spinātu lapas, sāli un citrona sulu pēc garšas. Visu sautē 5 min. Pasniedz ar rīsiem, kuskusu vai bulguru.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar