Dana Šelmanova-Pleša un viņas Sievietes spēks

Ginta: Tu esi aktīva mamma, dizainere, sieviete, kura nebaidās no dārza darbiem, aktīva veselīga dzīvesveida cienītāja, tikko ieguvusi sporta treneres sertifikātu. Pastāsti, kur Tu smelies enerģiju tik daudzpusīgai un piepildītai ikdienai? 

Dana: Esmu tā iekārtota – jo vairāk daru un kustos, jo vairāk rodās enerģija! Vislielākais enerģijas avots ir mana ģimene, mans vīrs.  Mans vīrs ir mana lielā klints un atbalsts it visā! Katra mana trakā ideja tiek uztverta ar ovācijām un momentā tiek atbalstīta! Mēs esma kopā izveidojuši mūsu ideālo ģimenes māju no veciem logu rāmjiem, paštaisītām mēbelēm, dārzu pilnu ar ēdienu, kur katra siena, katrs objekts iedvesmo un ir mūžīgā vasara. Ir ļoti svarīga vieta, kur tu dzīvo un guli. Tavai apkārtējai telpai ir jābūt tavam templim, kas tevi dod spēku un iedvesmu, patvērumu un mieru! Jā un fiziskās aktivitātes dod pamatīgu enerģijas lādiņu! Visiem iesaku – skrieniet, leciet, minaties, celiet stieni, rāpjaties, dejojiet, jogojet, metiet kūleņus! Spēks un enerģija tikai vairosies!

 

Ginta: Kā aizsācies un turpinās šis stāsts ar Tevis radīto apģērbu zīmolu “Wild Spirit”?

Dana: Doma radīt tērpus radās ar ģimenes pieaugumu. Sapratu, ka vēlos pati kontrolēt savu laiku un beidzot piepildīt savu radošo vēlmi – izteikties caur audumu un radīt tērpus. Wild Spirit ir mana ideālā garderobe – mūžīgā vasara, ceļojums, jūra! Vasara ir tas laiks, kad atlaižam bremzes un ļaujamies siltumama. Un man gribās saglabāt šo sajūtu katrā tērpā.

 

Ginta: Tavi iedvesmas avoti ikdienā un kolekciju radīšanas laikā?

Dana: Radot tērpus mani iedvesmas avoti ir  – ielu mode, mūzika, raksti un audumi. Bet pārsvarā iedvesma vienkārši atnāk darot ikdienišķas darbības. Pēkšņi rodas domu,tērpu, krāsu uzplaiksnījums un es uzreiz skrienu zīmēt! Parasti tērpu māksliniekiem rodas tērpa skice un tad tiek piemeklēts audums katram apģērbam. Man ir otrādi – es sapērku audumus, kas mani uzrunā un patīk un tad rodas tērpi iedvesmojoties no audumiem vai piemeklēju kādu skici no jau uzzīmētajām. Galvenais nosacījums – šajā procesā man ir jābūt pilnīgi vienai. Neviens nedrīkst atrasties ar mani vienā telpā, kad top pirmie tērpi kolekcijām. Es tajā laikā nesarunājos, neatbildu uz telefona zvaniem un esmu atslēgusies no ārpasaules. Šī ir viena no manām radošajām dīvainībām 😀

 

Ginta: Vai Tu redzi un iztēlojies savu tērpu valkātāju tā radīšanas procesā?

Dana: Jā, tērpu radīšana ir tads psihodēlisks process. Parasti vizualizēju visu tēlu – kā izskatās Wild Spirit meitene, uz kurieni viņa dodās, kas viņai prātā. Uzburu savā galvā veselu stāstu.

 

Ginta: Liela daļa tavas kolekcijas sastāv no kleitām un svārkiem. Saki, cik daudz par Sievieti spēj atklāt kleita, ko viņa nēsā?

Dana: Ļoti daudz! Mūsu apģērbs ir mūsu noskaņojuma un attieksmes spogulis. Sieviete, kura ir neapmierināta ar dzīvi vai dusmīga – praktiski nekad neuzģērbs košu sievišķīgu plandošu kleitu. Uzskatu, ka apģērbs ir gluži kā mūsu aura. Mēs tērpā atspoguļojam sevi un savu noskaņojumu. Reizēm arī kleita spēj mūsos atraisīt kaut ko sen nekustinātu, kaut ko mežonīgi sievišķīgu. Tāpēc visām sievietēm ieteicams ik pa laikam vajadzētu uzģērbt kādu košu, sievišķīgu garo kleitu un ļauties. Skaistā kleitā sajūta ir pavisam cita, fantastiska! Ir taču forši, kad kāds vīrietis ieskrien stenderē uz tevi aizskatījies vai uz ielas stājas satiksme, kad tev gadījies sievišķīgs, ups, Merlinas Monro klasiskais “svārki pa gaisu” variants 🙂

 

Ginta: “Wild Spirit” tērpus raksturo krāšņums, brīvība un bohēma. Cik daudz no šīm īpašībām Tu redzi ikdienā latviešu sievietēs?

Dana: Ir, ir mums mežonīgas savvaļīgas sievietes! Ikdienā mūs reizēm ierobežo profesija, darbs, pienākumi, viss, kas mūs padara par labu pilsoni. Bet katrai sievietei iekšā ir tāds košums, vajag tikai palaist vaļā – iemīlēt sevi, savu ķermeni, visu visu sevi! Šovasar uzplauka tendence – nometnes sevis izzināšanai, sievišķībai, svaigēšanai, jogai, meditācijai utt. Tik forši! Sievietes aizvien vairāk grib izrauties no ierastā, parastā un doties ar savām māsām dejot ap ugunskuru, gleznoties ar hennu, pīt vainagus un kult smūtijus 🙂

 

Ginta: Vai nākotnē mēs varētu sagaidīt apģērbu kolekciju, kas paredzēta arī vīriešiem un bērniem?

Dana: Tuvākajā laikā noteikti nē, bet tālākā nākotnē- kas zin, iespējams! Es domāju, ka ātrāk no manis varētu sagaidīt kādu kolekciju sportiskajām aktivitātēm.  O, jā, es jau sāku vizualizēt košus sporta krūšturus un jogas bikses ar iešuvēm…

 

Ginta: Tavas apģērbu kolekcijas iecīnījušas sievietes ne tikai Latvijā, bet tērpi aizceļo arī tālu aiz mūsu valsts robežām. Kas ir tas vēstījums, ko tu caur saviem radītajiem tērpiem, vēlētos nodot ikvienam, kas iegādājas kādu no “Wild Spirit” darbiem?

Dana: Mūžīgā vasara, sievišķība un sevis iemīlēšana! Mums jāatļaujās vairāk garas kleitas ar kārdinošu šķēlumu, kailas muguras, skaisti dekoltē, pliki vēderi. Jāmet pie malas puritāniskā pieklājība un jāļaujās vairāk! Man patīk, kad saņemu atsauksmes no savām klientēm, ka draugs vai vīrs esot nogāzies ieraugot, cik skaisti viņa esot izskatījusies Wild Spirit kleitā.

5 ekspresjautājumi:
1) Tavā skapī nekad neatradīsim:

Zolīdas drēbes, nevienu pašu!

2) Pamatlietas, kas būtu nepieciešamas šajā rudenī garderobē:

Garā kleita, soma ar bārkstīm, platmale.

3) Latviešu dizaineri par kuriem būtu vērts uzzināt:

Zib – krāsu un apdruku paradīze,

DDSL – dievīgas košas batikotas somiņas

Tasha – adītu džemperu psihodēlija

Lickstarter – vienkārši perfektas kaķīšu biksītes! Puiši, šī ir perfekta dāvana jūsu draudzenēm vai sievām!

 

4) Manā pusdienu šķīvī mēs atradīsim:

Zaļumus, daudz zaļumus un vienmēr arī gurķi!

 

5) Sports manā dzīvē ir…mana otrā āda. Tas ir kā tīrīt zobus rītā un vakarā. Es nodarbojos ar sportiskajām aktivitātēm katru dienu – vai tā ir kāda boot camp stila āra nodarbība, spēka treniņš, kross pa mežu vai vienkārši skrienot pakaļ savam dēlam, kas minās uz divriteņa (šis gan ir hardcore, viņam 10 km ir tīrais nieks :D).

 

Tekstu sagatavoja: Ginta Ozoliņa

Bildes: no personīgā arhīva un Wild Spirit tērpu kolekcijām

 

TOP Komentāri

avatar