Dagmāra Beitnere-Le Galla: kultūra un izglītība ir ceļš sadarbībā ar Kuveitu

Kultūra un izglītība ir ceļš uz aktīvu politisko un ekonomisko sadarbību ar Kuveitu. To otrdien, 15.oktobrī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, tiekoties ar Kuveitas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nadžību Abdulrahmanu Albaderu (Najeeb Abdulrahman Albader), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē. 

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks bija vienisprātis par nepieciešamību stiprināt valstu savstarpējos kultūras sakarus, kā arī veicināt plašāku studentu apmaiņu. Vēstnieks apliecināja valsts interesi uzņemt studentus arī no Latvijas. 

Pārrunājot Persijas līča reģionālās drošības aktualitātes, Saeimas priekšsēdētājas biedre atzinīgi vērtēja Kuveitas konstruktīvo lomu dialoga veicināšanā Persijas līcī. Abas puses bija vienisprātis, ka, lai nodrošinātu mieru, mums ir jāstrādā kopā. 

Saeimas priekšsēdētājas biedre atsaucās uz Kuveitas un Latvijas līdzīgo vēsturi, izceļot 1991.gada notikumus un abu valstu cīņu par neatkarību. “Mums ir jābūt pacietīgiem un stipriem, lai sargātu savu neatkarību, iemācot to arī katrai nākamajai paaudzei,” sacīja D.Beitnere-Le Galla. 

Tāpat puses pārrunāja aktualitātes Sīrijas konfliktā, kā arī drošības situāciju Tuvajos Austrumos.

Nadžībs Abdulrahmans Albaders rezidē Berlīnē. 

Foto: saeima.lv

TOP Komentāri

avatar