CSDD aicina mācību gadu sākt ar satiksmes un personiskās drošības mācību stundām

Jaunajā mācību gadā ar interesantiem video materiāliem satiksmes drošības izglītībā ienāks CSDD projekts “Mācies un iegūsti velosipēda vadītāja apliecību savā skolā”. Tas nodrošinās iespēju visiem Latvijas skolēniem apgūt ceļu satiksmes noteikumus un iegūt skolā velosipēda vadītāja apliecību.

Jaunajos video sižetos aicināsim velosipēdistus vairāk domāt par savu drošību, sadarbību, uzmanību un, protams, par satiksmes noteikumiem.

Projekta pirmajā posmā 2018./2019. mācību gadā 223 mācību iestādēs Latvijā skolotāji audzēkņiem palīdzēja cītīgi mācīties satiksmes noteikumus un noslēgumā rekordlielam skaitam bērnu – vairāk kā 10 000 skolēnu kārtoja velosipēdu kvalifikācijas eksāmenu.

Valda Kjaspere, projekta vadītāja: “Sākot ar velobraukšanu skolēns apgūst vadītāja pienākumus, atbildību par savu rīcību un toleranci pret citiem satiksmes dalībniekiem. Šim procesam ir jānotiek kvalificētā pedagoģiskā procesā. Pateicamies visiem projektā iesaistītajiem skolotājiem par nesavtīgu darbu un aicinām ikvienu Latvijas skolu šajā projektā saskatīt iespēju skolēnu ikdienā lietojamo zināšanu pūra papildināšanā, jo viņu dzīvē ienāk aizvien jauni braucamrīki – velosipēds, skrejritenis, elektriskie braucamie u.c.”

Visu mācību gadu čakli apgūstot ceļu satiksmes noteikumus, skolēni iegūst zināšanu bāzi, kas ļaus veiksmīgi startēt “Jauno satiksmes dalībnieku forumā”, kas sāksies mācību gada izskaņā (aprīlī un maijā). Sacensību gaisotnē bērni varēs pārliecināties gan par zināšanām, gan braukšanas prasmēm. Sacensības velobraucējiem kalpo kā praktiskās braukšanas eksāmens pirms doties lielajā satiksmē uz ceļa. Noslēgumā ikviens dalībnieks ar gandarījumu par saviem spēkiem un balvu par sasniegumiem veiksmīgi varēs iekļauties ceļu līkločos.

Informācija par visu CSDD izglītības projektu aktivitātēm un jaunumiem atrodama mājas lapā www.berniem.csdd.lv.

Izglītības projekta “Mācies un iegūsti velosipēda vadītāja apliecību savā skolā” mērķi:

  • nodrošināt Latvijas skolas ar mūsdienīgiem un kvalitatīviem bezmaksas mācību līdzekļiem velosipēdistu izglītošanai;
  • topošā velosipēdistu paaudze jau no mazotnes aug par disciplinētiem un satiksmes drošības procesu izprotošiem satiksmes dalībniekiem;
  • aktualizēt velosipēdistu eksaminācijas iespējas visās Latvijas skolās.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar