Cepti kartupeļi Bombejas stilā

Lai arī kartupeļiem pēdējos gados nākas cīnīties ar veselīga uztura fanātiķu nežēlastību, labi pagatavoti kartupeļi ir veselīgs un vērtīgs ogļhidrātu avots. Tāpat nevar noliegt – kartupeļu ēšana ir iekodēta Latvijas cilvēku kultūras kodā, veikalu tīklā ELVI gada laikā pārdod apmēram 1000 tonnas kartupeļu. Tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas veselīgas kartupeļu ēdienu receptes, kas ļaus izbaudīt kartupeļus mazliet eksotiskākās garšu niansēs.

Cepti kartupeļi Bombejas stilā (4-6 personām, gatavošanas laiks 30 min)
Šie, iespējams, ir aromātiskākie ceptie kartupeļi! Klasiski šim ēdienam pievieno arī
svaigus tomātus, čili piparus un citas sastāvdaļas. Mēs piedāvājam mazliet vienkāršotu receptes
versiju, kas pilvērtīgākai maltītei papildināta ar olbaltumvielām – turku zirņiem un grieķu
jogurtu!

Sastāvdaļas
1 kg nomazgātu jauno kartupelīšu ar mizu
1 tējk. kurkumas
4 ēdamk. olīveļļas
2 tējk. sinepju sēklu
2 tējk. karija pulvera
1,5 tējk. garam – masala garšvielas
1 tējk. malta koriandra
1 ēdamk. smalki sagrieztas kinzas
sāls un melnie pipari
400 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
1 ēdamk. sezama sēklu
1 tējk. malta kumīna (var nepievienot vai aizvietot ar karija pulveri vai kurkumu)
1 ēdamk. olīveļļas
grieķu jogurts pasniegšanai

Pagatavošana
1) Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai.
2) Nomazgā kartupeļus, sagriez tos daiviņās un liec vārīties verdošā sālsūdenī, kam
pievienota viena tējkarote kurkumas. Vāri 5 minūtes, tad ūdeni nolej.
3) Uz pannas olīveļļā nedaudz apcep turku zirņus, kumīnu un sezama sēklas.
4) Nelielā trauciņā sajauc olīveļļu, sinepju sēklas, karija pulveri, garam masala
garšvielu, koriandru, pievieno sāli un melnos piparus un ar šo maisījumu apmaisi
kartupeļus.
5) Pārliec kartupeļus cepamtraukā, pārber ar apceptiem turku zirņiem, uzliec foliju un
cep 30-40 minūtes, tad atver foliju un cep vēl 5 minūtes, lai kartupeļi nedaudz
apbrūnē.
6) Pasniedz ar grieķu jogurtu, pārberot ar smalki sagrieztu kinzu.

Foto: Viktorija Kožemjakina.

TOP Komentāri

avatar