Ceļojiet viegli un bez galvassāpēm: noderīgas lietotnes brīvdienu baudīšanai

Žilbinoša saule, kristāldzidrs ūdens vai elpu aizraujošas kalnu ainavas ir ilgi gaidīto vasaras brīvdienu raksturīgākās iezīmes. Taču pat visbrīnišķīgāko atpūtu var apgrūtināt rūpes un ceļojuma plānošanas stress, piemēram, naktsmītnes un transporta rezervēšana, kā arī ēdināšanas un brīvā laika pavadīšanas iespēju meklēšana. Lai gan šie un līdzīgi izaicinājumi ir neizbēgami un ar tiem jārēķinās, mūsdienu viedtālruņi un tajos pieejamās lietotnes var ievērojami atvieglot dzīvi ceļotgribētājiem, piedāvājot dažādus noderīgus risinājumus.

Aktīvai atpūtai

Ceļojot uz ārvalstīm, īpaši galamērķiem, kuriem raksturīgas kalnainas ainavas un plašs aktīvās atpūtas piedāvājums, cilvēki labprāt izvēlas doties pārgājienos vai nodoties riteņbraukšanai. Tas ļauj pietuvoties dabai, redzēt elpu aizraujošus skatus un iemūžināt skaistākos mirkļus, kas paliks atmiņā mūžam.

Šim mērķim noderīga būs lietotne Outdooractive: Hiking & Biking, kas parūpēsies par maršruta plānošanu un piedāvās padomus par pārgājieniem, riteņbraukšanu, alpīnismu un citām brīvdabas aktivitātēm. Lietotnē ir pieejami jau gatavi ceļojumu maršruti uz dažādiem galamērķiem visā pasaulē, atliek vien izvēlēties sev tīkamāko, ņemot vērā attālumu, maršruta ilgumu vai, piemēram, augstumu virs jūras līmeņa.

Dabas izzināšanai

Iepazīstot jaunu galamērķi, ir vērts arī apstāties un iepazīt dabas skaistumu – piemēram, aplūkot savvaļas puķes un augus, kurus nekad agrāk nav izdevies sastapt.

“Kā zināms, daba dažādās valstīs atšķiras atkarībā no klimata. Tāpēc, lai no ceļojuma atgrieztos ne tikai ar patīkamām atmiņām, bet arī jaunām zināšanām, iesakām izmēģināt Huawei lietotņu veikalā AppGallery pieejamās lietotnes dabas izzināšanai. Piemēram, augu atpazīšanas lietotne PlantSnap ļauj uzreiz noteikt visu veidu augus jebkurā vietā pasaulē. Ieraugot interesantu koku vai krāšņu augu, iespējams viegli uzzināt tā izcelsmi un galvenās īpašības. Dabas mīļotājiem patiks arī lietotne Mushrooms, kas ļauj noskenēt un atpazīt sēnes, kā arī iegūt papildu informāciju par 210 izplatītākajām sēņu sugām ar detalizētiem aprakstiem un augstas kvalitātes fotogrāfijām,” stāsta Huawei produktu apmācību vadītājs Mikus Tillers.

Ēdiena baudīšanai

Viena no gaidītākajām ceļojuma sastāvdaļām ir tieši vietējās virtuves baudīšana, taču nezinātājiem ne vienmēr izdodas atrast labu ēdināšanas vietu, kas neliks vilties ēdiena kvalitātē vai nebūs tūristu pārpildīta.

Par laimi, ir tehnoloģiskie risinājumi, kas var palīdzēt šajā jautājumā. Piemēram, TheFork lietotnē ceļotāji var izvēlēties vēlamo kafejnīcas vai restorāna atrašanās vietu un veikt rezervāciju bez maksas. Turklāt tā iespējams arī ietaupīt naudu – pēc rezervācijas veikšanas tiek aktivizēta lojalitātes programma, kas ļauj izmantot punktus, lai restorānos saņemtu atlaides vai īpašus piedāvājumus.

Tie, kuri ēdienreizēs labprāt bauda vīnu, novērtēs arī Vivino: Buy the Right Wine lietotni, kas palīdzēs atrast katra gaumei piemērotāko izvēli un atklāt pavisam jaunas garšas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar