“Bonava Latvija” uzsāk vēsturiskās Vidzemes maiznīcas teritorijas sakārtošanu

26. augustā Rīgā, Teikā, Ropažu ielā 16, norisinājās jau trešās ielu mākslas sacensības Street Art Slam, kuru ietvaros 15 Latvijā zināmi mākslinieki visas dienas garumā apgleznoja aptuveni 70 metru garu betona sētu, radot pilsētas un visas valsts mērogā unikālu pilsētvides objektu – urbānās mākslas galeriju. Izveidotā galerija, kuras vadmotīvs ir “Māju sajūta”, tuvākos divus gadus rotās un norobežos nekustamo īpašumu attīstītāja “Bonava Latvija” topošā projekta būvlaukumu vēsturiskajā Vidzemes maiznīcas teritorijā. To plānots sakārtot, uzbūvējot trīs piecstāvu ēkas ar moderniem, ilgtspējīgiem un videi draudzīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem. Projektā tiks ieguldīti aptuveni 15 miljoni eiro.

Sacensību Street Art Slam ietvaros mākslinieki betona sētu apzīmēja 8 stundu laikā, bet pasākuma noslēgumā īpaši izveidota žūrija novērtēja izveidotos darbus, par labāko atzīstot mākslinieces Rebekas Lukošus darbu “Gājputni”. Uzvarētāja tika apbalvota ar naudas balvu 1000 eiro apmērā. Ar naudas balvām tika apbalvoti arī otrās un trešās vietas ieguvēji. Savukārt biedrības “Totaldobže” Facebook kontā Facebook.com/Totaldobze sociālās platformas lietotāji vēl nedēļu var balsot par savu favorītu. 

„Lai arī mēs visi zinām, kas ir mājas, māju sajūta ikvienam no mums var nozīmēt ko citu.Tieši tāpēc tik individuāli, dažādi un aizraujoši ir arī tapušie darbi, kas savijušies vienotā ansamblī, izveidojot Rīgas un, iespējams, pat visas valsts mērogā unikālu pilsētvides objektu – urbānās mākslas galeriju 70 metru garumā. Ar šādas iniciatīvas īstenošanu pamazām uzsāksim visas līdz šim degradētās teritorijas Ropažu ielā 16 sakārtošanu un attīstību, tādējādi īstenojot būtisku pienesumu mājokļu pieejamībai Latvijā,” norāda mājokļu attīstītāja “Bonava Latvija” pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

Topošajā projektā paredzētas trīs piecstāvu ēkas ar 220 moderniem, ilgtspējīgiem un videi draudzīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 43 līdz 80 kvadrātmetriem. Projekts paredz arī labiekārtotu pagalmu ar stāvvietām, bērnu rotaļu laukumu, sporta un atpūtas zonu. Tāpat visu trīs māju iedzīvotājiem būs pieejamas labiekārtotas autostāvvietas ar vairāk nekā 170 vietām. Bet, lai nodrošinātu drošu vidi ēkās un to apkārtnē, iekšējo teritoriju paredzēts iežogot un aprīkot ar videonovērošanu.

Māju iedzīvotājiem būs pieejamas vairākas velonovietnes zem nojumes, bet pie iebrauktuves teritorijā tiks izvietoti arī elektroauto uzlādes punkti. Tāpat katram dzīvoklim būs sava individuāla ventilācijas sistēma, nodrošinot gaisa apmaiņu ar rekuperācijas metodi.

Kompleksa būvniecību plānots uzsākt jau šī gada rudenī, savukārt visas trīs ēkas pabeigt paredzēts līdz 2024. gadam. Kopumā projektā tiks ieguldīti aptuveni 15 miljoni eiro.

TOP Komentāri

avatar