Bolderājā uzsākta trīs sociālo dzīvojamo māju un veselības centra būvniecība (FOTO)

Otrdien, 28. augustā, Mežrozīšu ielā 43 Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko, SIA „Rīgas pilsētbūvnieks” (RPB) valdes priekšsēdētāja Inga Cerbule un būvnieki svinīgi iemūrēja kapsulu, uzsākot trīs sociālo dzīvojamo māju un jauna veselības centra būvniecību.

„Šodien ir patiešām neliela svētku sajūta, jo mēs nevis vienkārši savedam kārtībā jau esošu ēku, bet ar cerīgu skatu nākotnē aizsākam jaunu, nopietnu būvniecības posmu, kas jau nākamā gada nogalē nodrošinās mājas vairākiem simtiem cilvēku. Šis būs ļoti svarīgs sociālais objekts, kas mainīs Bolderājas apkārtnes filozofiju, un pierādīs to, ka Rīga tikai turpina attīstīties,” teica Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko, liekot vēstījumu kapsulā, norādīja, ka priecājas par apkaimes straujo attīstību: „Kad pirmo reizi ieraudzīju šo zemesgabalu, neticēju, ka varēsim to tik veiksmīgi apbūvēt. Tagad jau pirmā daļa ir izdarīta, ir uzbūvētas vairākas sociālās mājas un dzīvokļi ir jau apdzīvoti. Arī avīzē, ko šodien ieliekam kapsulā, minēts, ka mūsu valsts attīstās, un arī nākamās paaudzes zinās, ka mēs te ieguldījām savu daļiņu.”

RPB Bolderājā ir uzsācis dzīvojamo māju kompleksa trešās kārtas būvniecību. Projektā paredzēts uzcelt trīs, savstarpēji savienotu ēku kompleksu, kurā būs 218 sociālie dzīvokļi. Ēku pirmajos stāvos izbūvēs veselības centru, Rīgas Sociālā dienesta teritoriālo centru, sociālā dienesta dienas centru. Papildu tiks izveidotas telpas ar izmitināšanu 16 personām – bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem.

Projekta pasūtītājs ir RPB, celtniecības darbus veic būvkompānija „Velve”. Rīgas dome ir atļāvusi RPB ņemt aizņēmumu projektēšanai un būvniecībai līdz 15,2 miljoniem eiro. Objektu plānots nodot ekspluatācijā 2019. gada rudenī.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Foto: Lauma Kalniņa

TOP Komentāri

avatar