Bojā gājuši kārtējie 2 gājēji

Vakar pulksten 18:30 Daugavpils novada Naujenes pagastā  uz lauku apvidus ceļa automašīna Citroen Berlingo notrieca 1941. gadā dzimušu gājēju, kurš notikuma vietā gāja bojā.

Tāpat, 19:49 Rīgā, Dzelzavas un Ilūkstes ielu krustojumā automašīna  VW uzbrauca aptuveni 80 gadus vecam vīrietim, kura personība pagaidām nav noskaidrota. Vīrietis mira ātrās palīdzības automašīnā.

Vēl divi gājēji vakar ievainoti Rīgā, viens gājējs Tukumā un vēl viens- Daugavpilī. Trīs no četriem gājējiem ir notriekti diennakts tumšajā laikā, tāpat kā  abi bojā gājušie gājēji.

Šogad  kopumā ceļu satiksmes negadījumos cietis  101 cilvēks, no tiem 42 bijuši gājēji, kā arī bojā gājuši 4 gājēji.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis aicina gājējus parūpēties par savu drošību- nēsāt atstarotājus, būt vērīgiem un uzmanīgiem, pārvietojoties pa ceļiem gan pilsētā, gan ārpus tās.  Īpaši uzmanīgus lūdzam būt arī autovadītājus un izvēlēties savām spējām, laika apstākļiem un ceļu segumam atbilstošu braukšanas stilu, kas ļautu laicīgi pamanīt neuzmanīgus gājējus un izvairīties no sadursmes.

TOP Komentāri

avatar