Biskvīta oliņas ar siera kūkas pildījumu

Tuvojas Lieldienas – pavasara gaidītākais notikums, kad galdā tiek liktas krāsainas olas un citi gardi, apaļi ēdieni. Svētku neiztrūkstoša sastāvdaļa ir našķi, kas priecēs gan sirdis, gan vēderus, tāpēc AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā ātras un viegli pagatavojamas receptes, kurās iesaistīt arī bērnus. Šie gardumi būs laba alternatīva ierastajām šokolādes olām. 

Biskvīta oliņas ar siera kūkas pildījumu

Sastāvdaļas (12 pīrādziņiem):

biskvītam:

  • „Dobeles dzirnavnieka” Ātrās kūkas maisījums 
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 100 g eļļas
  • 3 ēdamkarotes cukura pērlīšu dekorēšanai

pildījumam:

  • 400 g krēmsiera
  • 120 ml saldā krējuma
  • 120 g pūdercukura

Gatavošana:

  1. Lielā bļodā ieber sauso maisījumu. Pievieno olas, ūdeni un eļļu. Mīklu sajauc līdz viendabīgai konsistencei un tajā iemaisa cukura pērlītes.
  2. Uz paplātes klāj cepamo papīru. Ar karoti sagatavoto masu kārto uz paplātes, cenšoties saglabāt apaļu formu un kopā izveidojot 24 mīklas pusītes.
  3. Paplāti liek 170°C sakarsētā krāsnī un cep 10-14 minūtes līdz virspuse kļuvusi zeltaini brūna. Pilnībā atdzesē.
  4. Gatavo pildījumu. Bļodā liek krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru. Visas sastāvdaļas puto ar mikseri, līdz iegūts biezas konsistences krēms. Nepārputo!
  5. Uz biskvīta pusītes uzziež krēmu, atstājot nepārklātu ārējo malu – visērtāk to darīt, izmantojot konditorejas maisiņu. Biskvītu liek kopā ar vēl vienu pusīti un saspiež līdz krēms izlīdzinās līdz biskvīta maliņai.
  6. Uzglabā ledusskapī.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar