Bietēs marinētas pildītās olas

Pēc Lieldienu olu krāsošanas un ripināšanas, kā arī citām jautrām aktivitātēm, svinētājiem bieži vien paliek pāri prāvs olu skaits, ko var izmantot dažādu garšīgu ēdienu pagatavošanai, tā parūpējoties par to, lai ēdiens neiet zudumā, saka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA) izpilddirektore Anna Ērliha.

Bietēs marinētas pildītās olas

Marinēt var ne tikai gurķus, tomātus un citus dārzeņus, bet arī olas. Taču, pirms marinēt olas bietēs, jāatceras, jo ilgāk olas atradīsies marinādē, jo intensīvāki rozā tonī iekrāsosies un iegūs skābāku garšu.

Gatavošanas laiks 15-20 minūtes
Marinēšanās laiks 12 stundas
16 pildītās olas

Sastāvdaļas:

  • 8 cieti vārītas olas

Marinādei:

  • 500 ml marinētu biešu

  • 200 ml ābolu etiķa

  • 100 g brūnā cukura

  • 1 tējkarote rozā piparu

  • 8 smaržīgie pipari

  • 1 tējkarote sāls

Pildījumam:

  • 1 tējkarote Dižonas sinepju

  • 1 ēdamkarotes majonēzes

  • 1/2 tējkarotes karija pulvera

  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas

  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Ņem apmēram 1 l tilpuma trauku, kurā pārlej marinētās bietes ar visu marinādi. Pievieno ābolu etiķi, cukuru, piparus un sāli. Visu samaisa.

  2. Uzmanīgi iegremdē sagatavotajā marinādē nolobītas olas.

  3. Pārsedz trauku ar vāku un liek vēsumā marinēties vismaz 12 stundas, bet ne vairāk kā trīs dienas.

  4. Kad olas iemarinējušās, tās izņem no marinādes un uzmanīgi pārgriež šķērsām uz pusēm.

  5. Izņem dzeltenumus, ko sajauc ar sinepēm, majonēzi, karija pulveri, baltvīna etiķi un olīveļļu.

  6. Ar dakšiņu samīca dzeltenumu un piedevas, līdz iegūst viendabīgu masu. Ja šķiet, ka tā ir par biezu, pievieno vienu vai divas tējkarotes ūdens.

  7. Sagatavoto pildījumu liek atpakaļ olbaltumu laiviņās. Pārkaisa ar sāli un pipariem, kā arī zaļumiem un bauda. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar