Bezalkoholiskais alus – vai patiešām pēc garšas nav atšķirams no parastā alus?

Ierasts, ka bezalkoholisko alu visbiežāk izvēlas gadījumos, kad ir vēlme baudīt alu, bet jāsēžas pie stūres. Vasaras pasākumos, piknikos, mājas ballītēs, Līgo svētkos aizvien biežāk galdā tiek celts arī bezalkoholiskais alus, tomēr alus baudītāju domas joprojām dalās – kamēr vieni norāda, ka daži bezalkoholiskie alus veidi pēc garšas nav atšķirami no klasiskā alus, citi par šo dzērienu plēš jokus. Runājot par bezalkoholisko alu, jāatceras, ka darīšanas tehnoloģijas pēdējos gados ir strauji attīstījušās un šis dzēriens spēj saglabāt tradicionālā alus garšas un smaržas nianses. Mūsdienu alus baudīšanas tendences un arī pārdošanas rādītāji apliecina – cilvēki aizvien biežāk izvēlas alu ar zemu alkohola saturu vai bezalkoholisko alu.

Atjaunot vitamīnus pēc fiziskām aktivitātēm

Bezalkoholiskais alus ir alternatīva gadījumos, kad ir vēlme nobaudīt alu, bet dažādu iemeslu dēļ to nav iespējams izdarīt – darba laikā, braucot pie stūres, sabiedriskās vietās, kur nav atļauts lietot alkoholu un citur. Ikreiz, kad ir vēlme sajust alus garšu bez alkohola lietošanas un koncentrēšanās spēju zaudēšanas. Tā ir arī alternatīva alkoholiskajiem dzērieniem pie darījuma pusdienām, pēc fiziskām aktivitātēm vai pavadot laiku ar draugiem.

Grūti noteikt atšķirību

Bezalkoholiskais alus ir slāpes remdējošs, ar sabalansētu salduma un alus rūgtuma attiecību, tāpēc to nereti izvēlas arī alus cienītāji, kuriem nepatīk izteikti rūgtas garšas. Attīstoties alus darīšanas tehnoloģijām, izdevies panākt, ka bezalkoholiskais alus pēc izskata, krāsas, aromāta un garšas patiešām neatšķiras no klasiskā alus. Uzdrošināšos teikt, ka ir daļa alus baudītāju, kuri, redzot un nobaudot abus dzērienus, nevarēs noteikt, kurš satur alkoholu, un kurš – nē.

Kļūstam veselīgāki un atbildīgāki

Tendences liecina, ka bezalkoholiskā alus popularitāte pēdējā laikā pieaug – šī gada maijā, salīdzinot ar pērnā gada maiju, “Aldara” bezalkoholiskā alus pārdošanas apjomi auguši par 26%. Pieaugušu interesi par šo alus veidu ietekmē vairāki faktori. Aizvien lielāka sabiedrības daļa ikdienā izdara veselīgākas izvēles – veselīgs dzīvesveids ir kļuvis par stilīgu tendenci, bet bezalkoholiskais alus satur mazāk kaloriju, nekā tradicionālais alus vai saldinātie dzērieni. Sabiedrība izglītojas un kļūst aizvien atbildīgāka, tostarp, apzinoties, ka alkohola lietošana nav savienojama ar braukšanu pie stūres. Tas sekmē arī izvēli par labu bezalkoholiskajam alum.

Sader ar ceptām desiņām un Jāņu sieru

Mainās arī mūsu priekšstati par alus baudīšanu un šo dzērienu kopumā – aizvien lielāku nozīmi pievēršam garšai, kvalitātei, sastāvam, nevis izdzertajam daudzumam. Bezalkoholiskais alus ir lielisks B grupas vitamīnu, aminoskābju, kalcija, fosfora un magnija avots, tāpēc nav brīnums, ka alus baudītāji to mēdz izvēlēties arī brīžos, kad teorētiski var baudīt arī tradicionālo miestiņu.

“Mežpils” bezalkoholiskais alus tiek brūvēts ar karameļu iesalu, tas palīdz iegūt alkoholiskā alus sortimentam līdzīgu garšas raksturu. Brūvējot tiek izmantots plašs Amerikas apiņu klāsts – Chinook, Cascade, Citra un Mosaic, kā arī īpašs, ilgstošos pētījumos izstrādāts raugs garšas pilnam bezalkoholiskajam alum. Ar ko baudīt bezalkoholisko alu jeb kādas ir labākās šī alus un ēdienu saderības? Arī bezalkoholisko alu var baudīt ar dažādiem piknikos un Līgo svētkiem ierastiem gardumiem – ceptām desiņām, šašliku un arī Jāņu sieru. Tāpat tas lieliski saderēs ar dažādām uzkodām – grauzdiņiem, čipsiem un riekstiņiem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar