Bērnu mīļākā gaļas bumbiņu zupa

Bērnus ir vēlams iesaistīt virtuves darbos pēc iespējas agrākā vecumā, lai viņiem veidojas interese par dažāda veida ēdieniem un prasme paša spēkiem pagatavot pilnvērtīgu, veselīgu maltīti. Darbiņi ēst gatavošanā atrodas ikvienam – ģimene var ne tikai pusdienot kopā, bet arī rosīties virtuvē. Rimi labākai dzīvei eksperti un Gardēži Normunds Baranovskis un Signe Meirāne, gatavojot kopā ar 8 līdz 12 gadus veciem bērniem, pārliecinājās, ka pat palīgi bez lielas pieredzes virtuvē gatavo ēst ar patiesu interesi.

Nepieciešams:

1 l vistas buljona

1 porcija truša gaļas bumbiņas

1 sauja sakapātu lociņu

200 g nokāstas konservētās kukurūzas

200 g nokāstas konservētās pupiņas

200 g nokāsti konservētie turku zirņi

2 nelielas ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi

4 nelielas saujas spinātu lapiņas

1 rozmarīna zariņš

4 ēd.k. smalki sarīvēta parmezāna siera

jūras sāls pēc garšas

svaigi malti melnie pipari pēc garšas

 

Katlā uzvāri buljonu, liec iekšā gaļas bumbiņas, lociņus, pupiņas, kukurūzu, zirņus, ķiploku, rozmarīnu, sāli un piparus. Vāri 20 minūtes uz vidējas liesmas, lai viegli burbuļo. Izņem rozmarīnu. Traukos liec pa saujai spinātu, uzlej zupu un uzber sieru. Pasniedz.

 

Gaļas bumbiņu tortillas

Nepieciešams:

5 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas

16 bio šampinjoni, sagriezti biezās šķēlēs

1 neliels šalotes sīpols, sakapāts

1 tējk. smalki sakapāta rozmarīna

1 porcija truša gaļas bumbiņas

2 nelieli mīksti avokado

4 kukurūzas tortillas

4 saujas salātlapu izlases

200 g nokāstas konservētās pupiņas, nedaudz saspiestas ar dakšu

 

Mērcei:

150 g bezpiedevu jogurta

150 g smalki sagriezta gurķa (vai sarīvēta uz rupjās rīves)

2 ēd.k. smalki sakapātas dilles

jūras sāls pēc garšas

svaigi malti melnie pipari pēc garšas

 

Pannā sakarsē 3 ēd.k. eļļu, liec sēnes, sīpolus un rozmarīnu. Cep uz palielas liesmas apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Noņem no pannas. Pannā sakarsē atlikušo eļļu, liec gaļas bumbiņas, apcep no visām pusēm zeltainas, uzliec vāku un uz ļoti mazas liesmas sautē kādas 15 minūtes.

Bļodā liec nomizotu avokado un saspaidi ar dakšu, pieberot pavisam nedaudz sāls un piparus. Pagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas. Uz šķīvjiem liec tortillas, pa vidu (lai var malas uzlocīt virsū) uzsmērē avokado, pa virsu kārto sēnes, pupiņas, salātlapas. Uzliec bumbiņas un jogurta mērci. Aizloki ciet un ēd.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar