Bērnu mīļākā gaļas bumbiņu zupa
Bērnus ir vēlams iesaistīt virtuves darbos pēc iespējas agrākā vecumā, lai viņiem veidojas interese par dažāda veida ēdieniem un prasme paša spēkiem pagatavot pilnvērtīgu, veselīgu maltīti. Darbiņi ēst gatavošanā atrodas ikvienam – ģimene var ne tikai pusdienot kopā, bet arī rosīties virtuvē. Rimi labākai dzīvei eksperti un Gardēži Normunds Baranovskis un Signe Meirāne, gatavojot kopā ar 8 līdz 12 gadus veciem bērniem, pārliecinājās, ka pat palīgi bez lielas pieredzes virtuvē gatavo ēst ar patiesu interesi.
Nepieciešams:
1 l vistas buljona
1 porcija truša gaļas bumbiņas
1 sauja sakapātu lociņu
200 g nokāstas konservētās kukurūzas
200 g nokāstas konservētās pupiņas
200 g nokāsti konservētie turku zirņi
2 nelielas ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
4 nelielas saujas spinātu lapiņas
1 rozmarīna zariņš
4 ēd.k. smalki sarīvēta parmezāna siera
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Katlā uzvāri buljonu, liec iekšā gaļas bumbiņas, lociņus, pupiņas, kukurūzu, zirņus, ķiploku, rozmarīnu, sāli un piparus. Vāri 20 minūtes uz vidējas liesmas, lai viegli burbuļo. Izņem rozmarīnu. Traukos liec pa saujai spinātu, uzlej zupu un uzber sieru. Pasniedz.
Gaļas bumbiņu tortillas
Nepieciešams:
5 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas
16 bio šampinjoni, sagriezti biezās šķēlēs
1 neliels šalotes sīpols, sakapāts
1 tējk. smalki sakapāta rozmarīna
1 porcija truša gaļas bumbiņas
2 nelieli mīksti avokado
4 kukurūzas tortillas
4 saujas salātlapu izlases
200 g nokāstas konservētās pupiņas, nedaudz saspiestas ar dakšu
Mērcei:
150 g bezpiedevu jogurta
150 g smalki sagriezta gurķa (vai sarīvēta uz rupjās rīves)
2 ēd.k. smalki sakapātas dilles
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pannā sakarsē 3 ēd.k. eļļu, liec sēnes, sīpolus un rozmarīnu. Cep uz palielas liesmas apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Noņem no pannas. Pannā sakarsē atlikušo eļļu, liec gaļas bumbiņas, apcep no visām pusēm zeltainas, uzliec vāku un uz ļoti mazas liesmas sautē kādas 15 minūtes.
Bļodā liec nomizotu avokado un saspaidi ar dakšu, pieberot pavisam nedaudz sāls un piparus. Pagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas. Uz šķīvjiem liec tortillas, pa vidu (lai var malas uzlocīt virsū) uzsmērē avokado, pa virsu kārto sēnes, pupiņas, salātlapas. Uzliec bumbiņas un jogurta mērci. Aizloki ciet un ēd.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri