BENU Aptiekas farmaceites saņem augstāko nozares apbalvojumu – “Gada Farmaceits”

Šā gada novembrī Latvijas Farmaceitu biedrības 25 gadu jubilejas svinībās ar augstāko nozares apbalvojumu “Gada Farmaceits” tika godinātas BENU Aptiekas farmaceites Ilze Priedniece un Janīna Kušnere. Abas laureātes ir vienisprātis, ka kvalitatīvas farmaceitiskās aprūpes pamatā ir ne tikai zināšanas un pieredze, bet arī skaidra misijas apziņa nesavtīgi palīdzēt cilvēkiem.

Nozares augstākais apbalvojums

Balva “Gada Farmaceits” ir augstākais apbalvojums farmācijas nozarē, kas tiek pasniegts kā oficiāla atzinība farmaceitiem un farmaceita asistentiem (jeb farmācijas speciālistiem). Šogad šis apbalvojums tika pasniegts divām BENU Aptiekas farmaceitēm – Ilzei Priedniecei un Janīnai Kušnerei.

BENU Aptieka direktore Anete Rožkalna uzsver: “Esam patiesi lepni par mūsu farmaceitēm – ka viņu profesionalitāte ir atzīta un novērtēta ar šo augsto apbalvojumu. Mēs vienmēr esam uzsvēruši, ka farmaceiti ir mūsu lielā vērtība, kas sniedz atbalstu, padomu un augstākā līmeņa farmaceitisko aprūpi ikvienam, kas ierodas mūsu aptiekās. Esam no sirds lepni par abām laureātēm un sveicam ar šo nozīmīgo balvu!”

Farmaceits – īpaša profesija

Farmaceita profesija pieprasa noteiktu rakstura iezīmju un prasmju kopumu. Vajadzīgas ir ne vien zināšanas un precizitāte, bet arī teicamas komunikācijas prasmes, spēja uzklausīt un rast risinājumu neparedzamās situācijās. Ne mazāk svarīga ir vēlme un spēja nepārtraukti izglītoties un sekot līdzi farmācijas un veselības jomas jaunumiem, lai spētu cilvēkiem piedāvāt vislabāko un aktuālāko.

Inovāciju virzītājspēks

Ilze Priedniece aptiekā strādā jau vairāk nekā 10 gadus, un kopš 2011. gada ir aptiekas vadītāja. Gadu laikā uzkrātās zināšanas, profesionālā pieredze, kā arī universitātē iegūtais veselības zinātņu maģistra grāds un nesavtīgā vēlme palīdzēt ikvienam klientam ļauj Ilzei ik dienu nodrošināt visaugstākā līmeņa aptiekas darba organizāciju un farmaceitisko aprūpi. Ilze ar savām plašajām zināšanām palīdz ne vien klientiem, bet arī plašākai sabiedrībai, regulāri iesaistoties dažādos informatīvos mediju pasākumos, kuros viņa skaidro dažādus ar veselību un dzīvesveidu saistītus jautājumus. Ikdienā Ilze aktīvi darbojas Latvijas Farmaceitu biedrībā, savu vadīto aptieku iesaistot visās tās organizētajās sociālajās kampaņās un projektos. Tāpat jāuzsver, ka Ilze ir viens no farmaceitiskās aprūpes inovāciju virzītājspēkiem, jo viņa uzskata, ka aptiekai jāsniedz pēc iespējas plašāks pakalpojumu klāsts. Tāpēc Ilzes vadītajā aptiekā pēc rekonstrukcijas tika uzsākta zāļu izgatavošana, kā arī iekārtota konsultāciju telpa, lai aptiekas klientiem nodrošinātu iespēju ne tikai veikt asinsspiediena mērījumus, bet arī noteikt cukura un holesterīna līmeni.

38 gadu pieredze

Janīna Kušnere farmācijas jomā strādā jau vairāk nekā 38 gadus, no kuriem 25 pavadīti aptiekā Balvos, bet pēdējie seši gadi – aptiekas vadītājas amatā vienā no BENU Aptiekām Rēzeknē. Viņas mērķis vienmēr ir bijis kvalitatīvas farmaceitiskās aprūpes sniegšana. Janīnas pozitīvā attieksme, plašās zināšanas, kā arī prasīgums pret sevi un misijas apziņa ik dienu kalpo par iedvesmas avotu ne tikai BENU Aptiekas komandai, bet arī jaunajiem farmācijas studentiem, kurus viņa labprāt pieņem pie sevis praksē. Janīna rūpējas ne vien par to, lai klienti būtu informēti par ārstēšanos, zāļu lietošanu un profilaksi, bet arī par iespējami plašāku pakalpojumu pieejamību, tāpēc pēc viņas ierosinājuma aptiekā tika iekārtota zāļu izgatavošanas telpa. Ārpus darba viņa sadarbojas ar Rēzeknes Nedzirdīgo biedrību un Rēzeknes invalīdu biedrību, izglītojot cilvēkus par zāļu lietošanu, veselīgu dzīvesveidu un citiem ar veselību saistītiem jautājumiem. Jāuzsver, ka farmaceita profesija Janīnas ģimenē ieņem īpašu lomu, jo arī viņas meita un znots ir farmaceiti.

BENU Aptieka lepojas un sveic abas farmaceites, saņemot augsto atzinību un darba novērtējumu, kā arī pateicas par izcilo darbu un iedvesmu, ko viņas sniedz visam kolektīvam!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar