Basku siera kūka
Katra māmiņa svētkos ilgojas saņemt mazliet rūpju un mīlestības, un visvieglāk to izrādīt, palutinot mammu ar gardiem ēdieniem. Tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti – Basku siera kūka.
Basku siera kūka
(6 personām, gatavošanas laiks 15 min + laiks atdzesēšanai)
Basku siera kūka ir visvienkāršāk pagatavojamā svētku kūka, ELVI piedāvā klasisko recepti mazliet pilnveidot ar grieķu jogurtu un medu, lai kūka kļūtu nedaudz liesāka un medus piešķirtu tai harmonisku saldumu. Šī recepte ir nelielai siera kūkai, sastāvdaļu daudzumu droši var dubultot.
Sastāvdaļas
450 g krēmsiera istabas temperatūrā
135 g cukura vai brūnā cukura
2 olas
200 g grieķu jogurta + jogurts rotāšanai
40 g medus
1 tējk. vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura
1 ēdamk. kviešu miltu
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 220-240 grādus karstumam. Ietauko un izklāj ar cepamo papīru kūkas veidni (16 cm mazākai kūkai, 22-24 cm, ja taisi 2x lielāku kūku).
- Sajauc (bet neputo) krēmsieru ar cukuru.
- Pievieno olas un samaisi.
- Pievieno grieķu jogurtu, medu, vaniļas ekstraktu, samaisi.
- Pievieno kviešu miltus, atkal samaisi un lej formā.
- Liec cepties uz 15 minūtēm, tad izslēdz cepeškrāsni un atstāj kūku tajā, līdz cepeškrāsns atdzesējas.
- Novieto kūku ledusskapī uz vēl vismaz 6 – 10 stundām.
- Pasniedz kopā ar grieķu jogurtu un medu.
Foto: Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri