Avokado gaspačo
Vasaras svelmē darbināt plīti nevienam negribas, bet sātīgi un veselīgi paēst vajag tik un tā. Ja apnikusi latviešu klasika – biešu aukstā zupa, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt – sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu recepti.
Avokado gaspačo
Sastāvdaļas
mīkstums no 4-5 nogatavinātiem avokado
4 gurķi
200 g konservētu turku zirņu
30 g pētersīļu
sula no 1/2 laima
1 maza ķiploka daiviņa
ledus
auksts ūdens
1 tējk. maltā kumīna
sāls, pipari pēc garšas
Pasniegšanai
1 nektarīns
1 gurķis
1 neliels sarkanais sīpols
olīveļļa un balzamiko mērce rotāšanai
Pagatavošana
- Visas sastāvdaļas, izņemot produktus pasniegšanai, sablendē līdz viendabīgai masai.
- Pievieno ūdeni un ledu tik daudz, cik biezu zupu vēlies.
- Pievieno garšvielas.
- Gurķi, nektarīnu un sarkano sīpolu sagriez mazos kubiņos un rotā zupu, pielejot klāt nedaudz olīveļļas un balzamiko.
Foto: Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri