Avokado gaspačo

Vasaras svelmē darbināt plīti nevienam negribas, bet sātīgi un veselīgi paēst vajag tik un tā. Ja apnikusi latviešu klasika – biešu aukstā zupa, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt – sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu recepti.

Avokado gaspačo

Sastāvdaļas

mīkstums no 4-5 nogatavinātiem avokado

4 gurķi

200 g konservētu turku zirņu

30 g pētersīļu

sula no 1/2 laima

1 maza ķiploka daiviņa

ledus

auksts ūdens

1 tējk. maltā kumīna

sāls, pipari pēc garšas

Pasniegšanai

1 nektarīns

1 gurķis

1 neliels sarkanais sīpols

olīveļļa un balzamiko mērce rotāšanai

Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas, izņemot produktus pasniegšanai, sablendē līdz viendabīgai masai.
  2. Pievieno ūdeni un ledu tik daudz, cik biezu zupu vēlies.
  3. Pievieno garšvielas.
  4. Gurķi, nektarīnu un sarkano sīpolu sagriez mazos kubiņos un rotā zupu, pielejot klāt nedaudz olīveļļas un balzamiko.

Foto: Viktorija Kožemjakina

 

TOP Komentāri

avatar