Aveņu-kokosriekstu muss
Šogad mīlētāju svētkos ir ideāla iespēja romantisku kopā būšanu apvienot ar laisku brīvdienu divvientulību, tāpēc veikalu tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divu viegli pagatavojamu, neparastu, bet ļoti garšīgu ēdienu receptes, ko gatavot un nesteidzīgi kopā ar mīļoto cilvēku baudīt Valentīndienā!
Aveņu-kokosriekstu muss
(Gatavošanas laiks – 30 min +laiks atdzesēšanai)
Sastāvdaļas (2 personām)
200 g saldētu aveņu
8 ēdamk. ūdens
3 ēdamk. brūnā cukura
1 tējk. želatīna pulvera
150 g kokosriekstu piena krēma (jāpagatavo pašam no kokosriekstu piena)
150 g grieķu jogurta
avenes un granātābolu sēklas rotāšanai
Pagatavošana
- Pagatavo kokosriekstu piena krēmu – kārbiņu kokosriekstu piena uz dažām stundām ieliec ledusskapī – kārbas apakšā nostāsies dzidrs kokosriekstu ūdens (to pēc tam varat izmantot kokteiļu, mērču vai citu ēdienu pagatavošanai). Ar karoti atdali balto, krēmīgo virskārtu, kuru izmanto receptē.
- Uzbriedini želatīnu – sajauc to ar 3 ēdamkarotēm auksta ūdens un atstāj uz dažām minūtēm.
- Katliņā uzvāri avenes ar 5 ēdamkarotēm ūdens un 3 ēdamkarotēm cukura. Vāri, līdz iegūsti viendabīgu maisījumu. Noņem katlu no plīts un pievieno masai uzbriedināto želatīnu, maisi, līdz želatīns izkūst.
- Ja vēlies desertu bez sēkliņām, izkās aveņu biezeni caur sietiņu. Ja sēkliņas netraucē, biezeni var atstāt arī ar visām sēklām. Deserts bez sēkliņām izskatīsies gaisīgāks un tam būs maigāka garša, tomēr sēklas satur vērtīgās šķiedrvielas, tāpēc šādam desertam būs labāka uzturvērtība.
- Aveņu biezeni atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Traukā ar putojamo slotiņu saputo kokosriekstu krēmu un jogurtu, pievieno aveņu biezeni, samaisi.
- Liec visu deserta trauciņos un dažas stundas atdzesē ledusskapī.
- Rotā ar avenēm, granātābolu sēklām un baudi!
Foto: Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri