“Autoradio” uzsācis apraidi Latvijā

Pirmajā februāra dienā Latvijas galvaspilsētas ēterā savu skanējumu sākusi viena no populārākajām Krievijas radiostacijām – “Autoradio”. Rīgā apraide notiek 103,2 FM frekvencē.

“Autoradio”- tā ir radio stacija ar patstāvīgu programmu, kas nozīmē, ka klausītājiem tiks piedāvāti oriģināli raidījumi un projekti, kas adaptēti vietējam tirgum – auto jaunumu apskati, ieteikumi rīdziniekiem, kā veiksmīgāk nopirkt vai pārdot savu auto, kā arī citu aktuālu tēmu apspriešana. “Autoradio” apraide Latvijā pilnībā tiek īstenota krievu valodā.

“Autoradio Latvija” apraides tiesības pieder holdinga kompānijai SIA Silver Group, kurā jau ietilpst viena radiostacija – „Relax FM Latvija”. Kā atzīmēja Silver Group vadītājs un radio direktors Alens Baibekovs, 

“Saskaņā ar oficiālām aptaujām un pētījumiem, cilvēki klausās radio galvenokārt automašīnā, un Rīga nav izņēmums.

Rīga un tās apkārtne ir ļoti dinamiska teritorija, kurā aktīvi attīstās auto infrastruktūra un mobilitātes servisi. Tajā pašā laikā ir izjūtams auto jaunumu un ziņu  trūkums pilsētas radiostacijās.

Mūsu apraides licence ir izsniegta uz 10 gadiem, un mēs gatavojamies nopietni attīstīt projekta ētera un digitālo jomu. Esam pārliecināti, ka radiostacija ar tik bagātu stratēģiskās pozicionēšanas pieredzi, kāda ir “Autoradio”, būs klausītāju pieprasīta ilgtermiņa perspektīvā.

Mums jau darbojas Relax FM – viegls un mierīgs radio, ko iecienījusi galvenokārt sieviešu auditorija. Tagad tam pievienojas “Autoradio”, kuru biežāk izvēlas vīrieši – autovadītāji. No biznesa viedokļa – šīs divas radiostacijas lieliski papildina viena otru”.

Rīgā šobrīd darbojas ap trīsdesmit radiostacijām, no kurām 11 raida krievu valodā, taču “Autoradio Latvija” nešaubās, ka apvienojot spēkus ar Krievijas partneriem, reitingos tiks sasniegtas augstas pozīcijas.

“Autoradio” Krievijā, kurš sākotnēji tika pozicionēts kā pirmais radio tieši autobraucējiem, jau gandrīz 30 gadus bauda klausītāju uzticību un ir līderis ne tikai Maskavā, bet aptver vairāk kā 90% Krievijas reģionu, ieskaitot visas daudzmiljonu iedzīvotāju pilsētas.

Radio stacija nemitīgi attīstās, pilnveidojas un jau ne reizi vien apliecinājusi sevi kā FM modes noteicēja. Piemēram, šova “Murzilki Live” ietvaros pirmo reizi tika īstenota radiomūzikla ideja, un tagad slavenu izpildītāju dzīvie koncerti ir kļuvuši par galveno radiostacijas trumpi.

“Autoradio” muzikālais festivāls “80-to Diskotēka” ir ieguvis milzīgu popularitāti ne tikai Krievijā, bet ir atpazīstams arī Eiropā. “Autoradio” aktīvi ievieš digitālās tehnoloģijas un ieņem vadošās pozīcijas Krievijas radiostaciju vidū pēc YouTube sekotāju skaita (vairāk kā 2,51 milj.), bet kopējais skatījumu skaits pārsniedz 1,2 miljardus. 

Informācija izziņai:

‘’Autoradio” ir viena no pirmajām komerciālajām radio stacijām Krievijā. Daudzu nacionālo prēmiju un konkursu laureāts, prestižās starptautiskās prēmijas NAB 2005 International Broadcasting Excellence Award ieguvējs, divkārt iekļuvis NYF’s International Radio Program Awards finālā. “Autoradio” ir  holdinga Gazprom-Media Radio vadošā stacija, viena no lielākajām Krievijā un nenoliedzams nozares līderis. Tās apraides zona aptver vairāk kā 8 tūkstošus pilsētu un apdzīvotu vietu, bet ik dienu Krievijā to klausās 18,4 miljonus liela auditorija. Oficiālā vietne: avtoradio.ru.

 Silver Group holdingā ietilpst tādi uzņēmumi kā visā pasaulē pazīstamais autonomas serviss SIA Booking Group, franšīzes autonomas uzņēmums Enterprise Rent-A-Car, radio stacija Relax FM Latvija un uzņēmums SIA Chemispec, kas ražo naftas un naftas produktu ķīmiskās piedevas. 2020. gada jūnijā Silver Group iegādājās SIA “AUTORADIO RĪGA” uzņēmuma kapitāldaļas no XO Media Group ar apraides lincenci Rīgā un Krāslavā līdz 2030. gadam. 

Foto: pexels.com

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
1 Komentāru autori
Vladislavs Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Vladislavs
Viesis
Vladislavs

Авто радио когда то уже было в Латвии, и если я не ошибаюсь оно принадлежало Александру Мирскому