Ātri pagatavojams vistas un dārzeņu wok vakariņām

Dienās, kad negribas gatavot, katrs novērtē receptes, kas ļauj sarūpēt veselīgu un gardu ēdienu dažu minūšu laikā, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI un zīmols Kikkoman kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā ātri pagatavojama, sātīga un garšīga wok recepti, kas neprasīs dižas iemaņas austrumu virtuves ēdienu gatavošanā un noteikti izdosies pat mazāk pieredzējušiem pavāriem!

Vistas un dārzeņu wok 

Gatavošanas laiks 15 min 

Sastāvdaļas (2-4 porcijām)

150 g šampinjonu

1 sarkanā saldā paprika

1 vidēji liels burkāns

1 ķiploku spiedē izspiesta ķiploka daiviņa

1 vistas fileja

3 ēdamk. Kikkoman sojas mērces ar samazinātu sāls daudzumu  

200 g olu nūdeļu

30 g zaļo lociņu

2 ēdamk. olīveļļas 

pipari pēc garšas

Mērcei

100 ml Kikkoman Teriyaki mērces ar grauzdētām sezama sēkliņām

Pagatavošana

  1. Uzlieciet vārīties ūdeni nūdeļu gatavošanai, pievienojiet ūdenim nedaudz sāls.
  2. Vistas fileju sagrieziet strēmelītēs, lieciet nelielā trauciņā. Uzlejiet filejas gabaliņiem sojas mērci, apmaisiet un nolieciet nedaudz iemarinēties, kamēr griezīsiet dārzeņus. 
  3. Papriku un burkānu sagrieziet plānās strēmelītēs, šampinjonus – plānās šķēlēs.
  4. Sakarsējiet vokpannu vai lielu parasto pannu, ielejiet tajā 1 ēdamk. olīveļļas un apcepiet vistu. Izņemiet vistu no pannas.
  5. Gatavojiet nūdeles – lieciet tās verdošā ūdenī un vāriet tik ilgi, cik ir norādījis ražotājs, tad nokāsiet. 
  6. Pannā palikušajā eļļā ātri apcepiet dārzeņus (pietiks ar 1-2 minūšu cepšanu, dārzeņiem ir jāpaliek nedaudz kraukšķīgiem), cepšanas beigās pievienojiet dārzeņiem ķiploku spiedē izspiestu ķiploka daiviņu. 
  7. Dārzeņu sacepumā uz panna iemaisiet apceptās vistas filejas strēmelītes un pagatavotās nūdeles, pielejiet klāt Kikkoman teriyaki mērci ar grauzdētām sezama sēkliņām un, ik pa laikam apmaisot, gatavojiet visu vēl vienu minūti. Pasniedziet uzreiz ar svaigi sakapātiem lociņiem. 

Foto: Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar