Armands Broks: “Dienā ir tikai 24 stundas, un es nevaru atļauties būt neproduktīvs”

Armands Broks ir finanšu tehnoloģiju uzņēmuma TWINO dibinātājs un vadītājs, kura ikdiena ir dinamiska un paiet, balansējot starp darbu, komandas vadīšanu, uzņēmuma attīstības virzīšanu, kā arī brīvo laiku.

Raksturo savu darba dienu, kā tā parasti iesākas?
Vienā vārdā tā ir dinamiska. Dienu plānoju pārdomāti, lai ik mirklis tiktu izmantots produktīvi. Aukstajos ziemas mēnešos rītu visbiežāk sāku ar sporta zāles apmeklējumu, vasarā izvēlos skriešanu, tad dodos uz brokastīm ar partneri vai potenciālo nākamo kolēģi.

Pārvietojoties ar auto vienmēr klausos podcast vai izmantoju brīdi biznesa zvaniem. Dienas pirmo pusi lielākoties pavadu birojā, tiekoties ar savu komandu, risinot operacionālus jautājumus. Nekad nepusdienoju viens, šo laiku var lieliski izmantot biznesa pārrunām. Savukārt, dienas otro pusi vairāk veltu stratēģiskiem jautājumiem, jauniem biznesa virzieniem.

Vai esi no tiem cilvēkiem, kas tikko atvēruši acis uzreiz pārbauda e–pastus, ziņas telefonā?

Rītu parasti sāku ar enerģijas devu visai dienai – dodos uz sporta zāli. Pirms tam, sagatavojoties jaunai dienai, vienmēr ielūkojos telefonā, sekoju līdzi darba e-pastam, lai atsvaidzinātu atmiņu par konkrētajiem dienas plāniem. Telefons manā darba organizācijā ir nozīmīgs – pašlaik lietoju jaunāko no Huawei viedtālruņiem – Mate 20 Pro. Šis tālrunis nu jau ir kļuvis par uzticamu sabiedroto ikdienā, jo spēj turēt līdzi manam dinamiskajam dienas ritmam. Ja iepriekš visu laiku bija nepieciešams ņemt līdzi tālruņa lādētāju, tad tagad varu par to nesatraukties, jo tālrunis bez papildu uzlādes iztur pat līdz divām dienām.

Kas Tev vislabāk patīk savā darba ikdienā?
Manā ikdienas darbā man vislabāk patīk tikšanās ar cilvēkiem – tās mani iedvesmo, paver jaunus apvāršņus, raisa radošas idejas. Man patīk nepārtraukti izzināt kaut ko jaunu – jaunus tehnoloģiju trendus, jaunus biznesa virzienus, iepazīt jaunus cilvēkus.

Kas Tev palīdz “nezaudēt galvu” ikdienas darbu gūzmā?
Uzskatu, ka esmu diezgan strukturēts un māku efektīvi plānot savu ikdienu. Turklāt man ir lieliska komanda, kas vienmēr atgādinās, ja novirzos no iepriekš nospraustā ceļa vai laika plāna.

Kad Tu esi produktīvāks – no rītiem vai vakaros?
Dienā ir tikai 24 stundas, un es nevaru atļauties būt neproduktīvs. Es spēju labi pielāgoties situācijai, atkarībā no nepieciešamības varu būt produktīvs gan agrā rīta stundā, gan vēlā vakarā.

Vai Tu ievēro darba stundas vai strādā tad, kad ir iedvesma/ laiks? Vai tas reizēm mēdz būt arī naktīs?
TWINO mums nav strikts darba laiks – es savai komandai uzticos un zinu, ka darbs tiks paveikts. Man nav izšķiroši, kurā diennakts laikā tas notiek. Pēc šāda principa arī organizēju savu ikdienu.

Kāda ir Tava produktivitātes “atslēga”?

Savlaicīga darbu un tikšanos plānošana. Tai pašā laikā atsevišķās situācijās man ir jāspēj būt elastīgam, pielāgoties un spēt mainīt prioritātes, kas attiecīgi var ietekmēt arī iepriekš saplānoto dienas kārtību.

Cik daudz laika pavadi ofisā, cik daudz strādājot attālināti?
Kad esmu Latvijā, dienas lielāko daļu pavadu birojā, strādājot kopā ar savu komandu. Kad esmu ārpus valsts, kas nav retums, tad sazinos ar komandu, izmantojot mobilā tālruņa sniegtās iespējas – Whatstapp, Slack. Ar savu komandu komunicēju ik dienu, neskatoties uz to, kurā pasaules daļā es atrodos. Šķērslis dažkārt var būt tikai liela atšķirība laika zonā.

Kā tev vislabāk patīk pavadīt brīvo laiku?

Vakaros pēc darba visbiežāk laiku pavadu ar bērniem, regulāri nodarbojos ar hokeju, kā arī apmeklēju dažādus nozares un mākslas pasākumus. Tāpat brīvajā laikā arī lasu grāmatas, mans pēdējais atklājums ir Chris Skinner grāmata “Digital Human”, to iesaku izlasīt katram, kas interesējas par mūsdienu sabiedrības potenciālo attīstību.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar