Apbalvoti aizvadītā gada TOP darba devēji

Svinīgā ceremonijā tika sveikti un apbalvoti vērienīgās aptaujas “TOP darba devējs 2022” uzvarētāji – aizvadītā gada Latvijā labākās un iekārojamākās darbavietas vairākās kategorijās, kurās darba ņēmēji visvairāk vēlētos strādāt. Šajā gadā aptaujā piedalījās rekordliels respondentu skaits, gandrīz 16 tūkstoši jeb 15 917 darba ņēmēju. Jaunākajā topā savas pozīcijas saglabājuši 11 kategoriju līderi, savukārt vienai kategorijai ir jauns līderis. Kopumā visās kategorijās tika piedāvāti un pieminēti vairāk nekā 1800 uzņēmumu.

Par Latvijas labāko darbavietu 2022. gadā galvenajā kategorijā “TOP darba devējs – Pirmais, kas nāk prātā” jau atkārtoti, piekto gadu pēc kārtas, atzīta AS “Swedbank”. Savukārt tituls “TOP darba devējs – Gada izaugsme” tika piešķirts farmācijas uzņēmumam SIA “Latvijas aptieka“, kas labāko darba devēju TOP 50 sarakstā iekļuvis pirmo reizi, sasniedzot straujāko kāpumu. Savukārt “Rīgas Stradiņa universitāte” ieguvusi titulu “TOP darba devējs – Valsts sektors”, iegūstot augstāko pozīciju TOP 50 sarakstā no valsts pārvaldi pārstāvošajām organizācijām.

Šogad aptaujā saņēmām rekordlielu respondentu skaitu, kas liecina par pieaugošu interesi noteikt un novērtēt labākās darbavietas valstī. Pieaugot konkurencei par labākajiem talantiem, uzņēmumiem kļūst arvien grūtāk iekļūt labāko darba devēju sarakstā. Mūsu aptauja liecina, ka uzņēmuma reputācija un zīmols, profesionāla vadība un komanda, kā arī karjeras izaugsmes iespējas ir galvenie iemesli, kāpēc respondenti balso par izvēlēto darba devēju. Arvien lielāku nozīmi darba devēja tēla veidošanā un talantu vadībā iegūst dažādība, kas ir ne tikai papildus resurss, bet arī iespēja un konkurences priekšrocība. Uzņēmumi, kas atbalsta un veicina dažādību un iekļaujošu darba vidi, ir veiksmīgāki dažādās jomās, tai skaitā, tas ietekmē arī darba ņēmēju novērtējumu,“ komentē Aivis Brodiņš “CV-Online Latvia“ vadītājs

Nosakot iekārotākās darbavietas biznesa sektoros un reģionos, balsošanai tika piedāvāti pēc noteiktiem kritērijiem atlasīti uzņēmumi. Labākās darbavietas titulu IT un telekomunikāciju sektorā atkārtoti ieguva SIA “Latvijas Mobilais telefons”. Savukārt par labāko darbavietu finanšu sektorā atkārtoti tika atzīta AS “Swedbank”, tādējādi iegūstot divus titulus. Labākās darbavietas titulu transporta un loģistikas sektorā saglabāja AS “Air Baltic Corporation. Tirdzniecības sektorā otro gadu pēc kārtas iekārotākā darba devēja līdera pozīcijas ieņēma SIA “Lidl Latvija”. Savukārt starp ražošanas uzņēmumiem nosargāt līdera pozīciju izdevās AS “MADARA Cosmetics”. Starptautisko biznesa pakalpojumu sektorā labākās darbavietas titulu atkārtoti ieguva SIA “Circle K Business Centre”

Šogad ieviesta aptaujā jauna biznesa kategorija – “TOP darba devējs – HoReCa”, kas  sabiedriskās ēdināšanas kategoriju papildina un iekļauj arī izmitināšanas jomā strādājošos darba devējus. Labākās darbavietas titulu HoReCa sektorā ieguva SIA “Hotel Jūrmala SPA”.

Par iekārotākajiem darba devējiem reģionos atkārtoti tika atzīti – Kurzemē LSEZ SIA “LAUMA FABRICS”, Vidzemē AS “Cēsu alus”, Latgalē AS “Latvijas maiznieks”, savukārt Zemgalē AS “Dobeles dzirnavnieks”.

Aptauju “TOP darba devējs” jau divpadsmito gadu pēc kārtas veica vadošais interneta personāla atlases uzņēmums “CV-Online Latvia”. Aptaujā “TOP darba devējs 2022” no šī gada 16. janvāra līdz 28. februārim piedalījās 15 917 respondentu no visas Latvijas. Vairāk ar aptaujas rezultātiem iespējams iepazīties interneta vietnē www.topdarbadevejs.lv, kur publicēts pilns labāko darba devēju saraksts visās kategorijās.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar