Ātrais, vieglais vistas šašliks
Jāņu galdā, protams, goda vieta tradicionāli jāierāda alum un sieram, tomēr veikalu tīkla ELVI pārdošanas dati gadu no gada apstiprina – modernie līgotāji saulgriežus svin arī ar šašliku, uzkodām un kūkām. Lai Jāņu nakts jaunām garšu baudām bagātāka, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni šogad aicina pagatavot vieglo vistas filejas šašliku, kas jāmarinē vien nepilnu stundu.
Ātrais, vieglais vistas šašliks
(Gatavošanas laiks 15min+laiks marinēšanai (30-60 min))
Sastāvdaļas
Marinādei
200 g grieķu jogurta
3 spiedē izspiestas ķiploka daiviņas
1 ēdamk. sinepes
1 ēdamk. sojas mērces
1/2 citrona vai laima sula
sāls, pipari
1/2 tējk. karija pulvera vai kurkumas
šķipsniņa kūpinātas paprikas pulvera (var nepievienot)
4 vistas filejas
1 paprika
1 cukīni
Pagatavošana
- Sajauc visas marinādes sastāvdaļas.
- Vistas fileju sagriez palielos gabalos (3×3 cm) un liec marinādē.
- Papriku sagriez aptuveni vienāda izmēra gabalos, cukīni – aptuveni 1 cm biezās pusripiņās.
- Pievieno marinādei dārzeņus un vistu, visu sajauc, uzliec traukam vāku un atstāj uz 30-60 min istabas temperatūrā, lai iemarinējas.
- Gaļu pamīšus ar dārzeņiem uzdur uz iesmiem.
- Cep šašliku uz oglēm līdz gaļa ir gatava, ik pa laikam iesmus apgriežot.
Šo šašliku var pagatavot arī cepeškrāsnī. Tādā gadījumā iesmiņus ar šašliku liec uz dziļāka trauka maliņām, lai šķidrums gatavošanas laikā notek traukā. Cep 180 grādos aptuveni 25 minūtes.
Foto: Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri