Plānās pankūkas

Vegānisks dzīvesstils, ko ik gadu janvārī aktualizē akcija “Neapēd zemeslodi”, kļūst par arvien izplatītāku tendenci. Ikviens ir aicināts iesaistīties dabai draudzīgā un veselīgā izaicinājumā – ēst mazāk gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus. Kad no ēdienkartes pazūd sviestiņš un citas iecienītas lietas, ir vajadzīga sava deva radošuma, garšvielu un neierastu sastāvdaļu, lai ēdienam piešķirtu raksturu, tomēr ēst un gatavot vegānisku maltīti nebūt nenozīmē dārgi! Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka izmēģināt piecas vienkāršas un lētas receptes – šie ēdieni izmaksā ne vairāk kā 5 eiro.

Plānās pankūkas

4 porcijas

Pagatavošanas laiks: 30 min

Sastāvdaļas:

  • 180 g miltu

  • 1 tējkarote cukura

  • 1/2 tējkarotes sāls

  • 1 tējkarote cepamā pulvera

  • 400 ml augu piena alternatīvas pēc izvēles

  • 30 g margarīna vai vegānā sviesta (kausēta)

  • Eļļa cepšanai

Sajauc miltus ar sāli, cukuru un cepamo pulveri. Pievieno pusi no paredzētā augu piena, izmaisa, lai neveidojas kunkuļi. Tad pievieno atlikušo pienu un izkausētu margarīnu vai vegāno sviestu. Cep pankūkas uz ietaukotas pannas un pasniedz ar iecienītāko ievārījumu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar