Šokolādes kūka

Vegānisks dzīvesstils, ko ik gadu janvārī aktualizē akcija “Neapēd zemeslodi”, kļūst par arvien izplatītāku tendenci. Ikviens ir aicināts iesaistīties dabai draudzīgā un veselīgā izaicinājumā – ēst mazāk gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus. Kad no ēdienkartes pazūd sviestiņš un citas iecienītas lietas, ir vajadzīga sava deva radošuma, garšvielu un neierastu sastāvdaļu, lai ēdienam piešķirtu raksturu, tomēr ēst un gatavot vegānisku maltīti nebūt nenozīmē dārgi! Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka izmēģināt piecas vienkāršas un lētas receptes – šie ēdieni izmaksā ne vairāk kā 5 eiro.

Šokolādes kūka

8 porcijas

Pagatavošanas laiks: 40 min

Sausās sastāvdaļas:

  • 200 g miltu

  • 30 g kakao pulvera

  • 130 g brūnā cukura

  • 8 g cepamā pulvera

  • 1 tējkarote dzeramās sodas

  • 50 g tumšās šokolādes čipsu Rimi

  • Šķipsna sāls

Mitrās sastāvdaļas:

  • 140 g labi nogatavināta banāna mīkstuma

  • 50 ml neitrālas garšas eļļas

  • 1 ēdamkarote apelsīna sulas

  • 110 g ūdens vai augu piena alternatīvas

Virspuse:

  • 150 g tumšās šokolādes čipsu Rimi

  • 50 g margarīna vai vegānā sviesta

Vienā traukā savieno visas sausās sastāvdaļas, otrā samaļ kopā visas mitrās. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ietauko kūkas formu. Savieno visas sastāvdaļas, rūpīgi samaisa, lej formā un liek cepties 20 minūtes.

Sakausē šokolādes čipsus ar margarīnu un lej pa virsu gatavai kūkai. Atdzesē un pasniedz. Kūkas baudīšanu labi papildinās gan vegānais saldējums, gan putots vegānais krēms.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar