Kafijas – granātābolu Ziemassvētku punšs
Vēlies pārsteigt viesus ar gardiem dzērieniem Ziemassvētku noskaņās vai pierastās kūkas vietā pieaugušajiem svinētājiem piedāvāt patiešām reibinošu desertu? Veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā divas idejas kokteiļiem, kas iederēsies gan Ziemassvētku svinībās, gan Jaunā gada sagaidīšanas svētkos!
Kafijas – granātābolu Ziemassvētku punšs
Sastāvdaļas
800 ml granātābolu nektāra
250 ml stipras kafijas
kanēļa standziņa, dažas anīsa sēklas
200-300 ml degvīna
50 ml grenadīna sīrupa
1 sausā prosecco pudele (vai cits iecienīts dzirkstošais vīns)
ledus
piparmētru lapas
šokolāde
Pagatavošana
- Izrotā glāzes maliņas ar šokolādi – ieliec glāzes ledusskapī uz 10 min. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, nedaudz atdzesē un ar karoti vai ar konditorejas maisiņa palīdzību uzmanīgi lej šokolādi uz glāzes malas tā, lai tā nedaudz nopil (glāzes ir jāliek ledusskapī, lai šokolāde rotāšanas procesā ātrāk sacietētu).
- Karstā kafijā ieliec kanēli un anīsa sēklas, karsē visu katliņā uz nelielas uguns 3 min, tad izņemt ārā garšvielas un nedaudz atdzesē.
- Lielā krūkā samaisi granātābolu nektāru, kafiju, degvīnu un grenadīna sīrupu.
- Glāzēs ieber ledu, piepildi katru glāzi ar pusi no punša maisījuma un atlikušajā glāzes daļā pielej prosecco.
- Rotā ar piparmētru lapām un pasniedz.
Recepšu autore Jevgēnija Jansone, foto Viktorija Kožemjakina.
TOP Komentāri