Izveidots vienots Latvijas darba devēju vakanču portāls Ukrainas iedzīvotājiem

Turpinot rast veidus, kā atbalstīt Ukrainu kara traģēdijā un reaģējot uz dažādu Latvijas uzņēmumu vēlmi aktīvi piedāvāt darbu Ukrainas iedzīvotājiem, uzņēmēju ekosistēmas dalībnieki ERDA, Latvijas Eksportētāju asociācija “The Red Jackets” un Helve izveidojuši vienotu Latvijas darba devēju vakanču portālu. Šajā vakanču portālā regulāri tiks apkopota informācija tikai par tām vakancēm, kuras uzņēmumi piedāvā Ukrainas iedzīvotājiem darbam Latvijā vai attālināti. 

Informācija par apkopotajām vakancēm Ukrainas iedzīvotājiem tiks publicēta vienotajā darba meklēšanas platformā www.ukraine-latvia.com un www.ukrainetolatvia.teamtailor.com

Pēc konsultācijām ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un citām atbalsta organizācijām noskaidrots, ka palīdzība darba meklējumos šobrīd primāri nepieciešama divu veidu darbiniekiem – Ukrainas iedzīvotājiem, sievietēm ar bērniem, kuras iebraukušas Latvijā un, visticamāk, meklē īslaicīgu un nepilna laika darbu vai arī tiem Ukrainas iedzīvotājiem, kuri palikuši Ukrainas karadarbības neskartajās pilsētās un darbu var veikt attālināti. 

“Ideja par vienotu vakanču portālu, kurā tiks apkopotas tikai Ukrainas karā cietušajiem iedzīvotājiem pieejamās darba iespējas radās, redzot uzņēmumu gatavību un vēlmi iesaistīties, lai sniegtu atbalstu arī nodarbinātības jautājumos. Ticam, ka ar savām zināšanām un uzņēmumu kontaktu loku kopā ar Latvijas eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” un “Helve” darbiniekiem varam sniegt palīdzīgu roku un īslaicīgi atvieglot darbu tām valsts iestādēm, kas šobrīd strādā pie nodarbinātības jautājumu risināšanas kara krīzes kontekstā arī ilgtermiņā. Tāpat atbalstīsim uzņēmumus, skaidrojot un izglītojot, lai darba iespējas tiktu pielāgotas atbilstoši Ukrainas cilvēku pašreizējām iespējām,” stāsta Pārsla Baško, Stratēģiskās cilvēkresursu un komunikāciju vadības konsultāciju uzņēmuma ERDA vadītāja.

Platforma, uz kuras bāzes izveidots vienotais vakanču portāls ir starptautiskās darbinieku piesaistes platformas Teamtailor dāvinājums uzņēmumam ERDA, kas praktiski administrēs uzņēmumu pieteiktās vakances, kopā ar domubiedriem nodrošinot, ka par šo vietni uzzina gan uzņēmumi, gan Ukrainas cilvēki, kuriem nepieciešama palīdzība. Līdzīga iniciatīva šobrīd īstenota arī Zviedrijā. 

Vakanču portālā angļu, ukraiņu, krievu un latviešu valodās būs pieejama gan informācija par aktuālajām darba iespējām Ukrainas iedzīvotājiem, gan cita praktiska informācija par darba iespējām Latvijā. 

“Latvijas eksportētāju asociācija “The Red Jackets” iesaistās vakanču portāla veidošanā ar mērķi palīdzēt Ukrainai un tās iedzīvotājiem atrast pilnvērtīgas darba iespējas Latvijā. Apzināmies, ka šis visticamāk nav ilgtermiņa risinājums, tādēļ aicinām uzņēmējus paturēt prātā, ka ar vakanču izvietošanu mēs sniedzam palīdzīgu roku Ukrainas iedzīvotājiem, īpaši akcentējot tos darbus, kurus var darīt arī attālināti, zinot, ka visa teritorija nav pakļauta karadarbībai,” pastāstīja Līva Stūrmane, Latvijas Eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” izpilddirektore. “Šis ir ātrākais un šobrīd efektīvākais veids, kā, izmantojot brīvprātīgos resursus un uzņēmumu gatavību gan piedāvāt darbu, gan dalīties ar šo informāciju savos komunikācijas kanālos, vienlaicīgi iespējams sasniegt maksimāli plašu cilvēku loku.”

Portāla veidotāji apzinās, ka šī brīža nevalstisko organizāciju aktivitātes, kāda ir arī jaunizveidotā darba meklēšanas platforma ukrainetolatvia.teamtailor.com ir līdztekus process ilgtermiņā plānotajām valsts iestāžu iniciatīvām, taču šīs platformas galvenā atšķirība ir iespēja īsā laikā aizsniegt tieši Ukrainas iedzīvotājus, lai sniegtu nepieciešamo atbalstu un nodrošinātu darba iespējas. 

Uzņēmumi, kuri vēlas piedalīties šajā iniciatīvā un piedāvāt darbu Ukrainas iedzīvotājiem, aicināti aizpildīt anketu https://forms.gle/ztCescXficainHr47 vai sazināties ar iniciatīvas īstenotājiem, rakstot laura.baumane@erda.lv, lai saņemtu norādes par nākamajiem veicamajiem soļiem, lai reģistrētu savas vakances.  

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar