Brokoļu pica no “Prāta spēlēm”

Skolēnu brīvlaiks vienmēr šķiet pārāk īss, un gribētos to pastiept nedaudz garāku, tāpēc Rimi Bērniem eksperti iesaka saplānot dažādas interesantas aktivitātes, piemēram, kopīgu darbošanos virtuvē. Ir vērts visai ģimenei kopā paveikt ko atmiņā paliekošu. Kas ir tas, ko vienmēr esat gribējuši izmēģināt, bet atlikuši? Rimi Bērniem eksperti Smildziņu ģimene iesaka pagatavot gardumus, kuru radīšanā iedvesmojušies no multfilmu varoņiem.

Brokoļu pica no “Prāta spēlēm”

“Galvenajai varonei no “Prāta spēlēm” brokoļu pica galīgi negaršoja, bet es gribēju to izmēģināt – mums garšoja!” teic eksperte Lība. Turklāt, ja izmanto jau gatavu picas pamatni, tad šī ēdiena gatavošana aizņem ļoti maz laika.

Nepieciešams:
1 klasiskā picas pamatne;
2 ēdamkarotes sviesta istabas temperatūrā;
100 g rīvēta cietā siera;
120 g sasmalcinātas mocarellas;
1 glāze Alfredo mērces (krējuma–sviesta mērce; skat. tālāk tekstā, kā to pagatavot);
1 glāze tvaicētu brokoļu gabaliņu.
Alfredo mērcei:
2 ēdamkarotes sviesta;
150 ml skābā krējuma;
1 rīvēta ķiploka daiviņa;
150 g rīvēta parmezāna siera;
2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu.
Pagatavošana:
Alfredo mērce:
Mērces pannā uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno krējumu. Uzmani, lai mērce nesāk vārīties! Pievieno rīvētu ķiploku un sasmalcinātus pētersīļus. Mērci nepārtraukti maisi. Pievieno rīvēto sieru, maisi, līdz siers izkusis un mērce kļuvusi vijīga.
Pica:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Picas pamatni iesmērē ar mīkstu sviestu, pārkaisi ar parmezāna sieru. Liec cepties aptuveni 7 minūtes, tad picu izņem no krāsns. Vārošā ūdenī, kam pievienota šķipsna sāls, 2–3 minūtes apvāri gabalos sagrieztus brokoļu ziedus; nokās tos. Picu vienmērīgi pārklāj ar Alfredo mērci, pārkaisi ar mocarellu un pa visu picu izkārto tvaicētos brokoļus. Cep picu vēl 7–9 minūtes, līdz izkusis siers.
Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar