Vistiņa zemenēs diviem
Šogad mīlētāju svētkos ir ideāla iespēja romantisku kopā būšanu apvienot ar laisku brīvdienu divvientulību, tāpēc veikalu tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divu viegli pagatavojamu, neparastu, bet ļoti garšīgu ēdienu receptes, ko gatavot un nesteidzīgi kopā ar mīļoto cilvēku baudīt Valentīndienā!
Vistiņa zemenēs diviem
(Gatavošanas laiks – 20 min)
Sastāvdaļas (2 personām)
2 ēdamk. olīveļļas
2 vistas filejas istabas temperatūrā
sāls un melnie pipari
nedaudz kanēļa (ja vēlas)
300 g zemeņu
8 bazilika lapas
3 ēdamk. balzamiko mērces
Pagatavošana
- Pagatavo zemeņu salsu – zemenes sagriež kubiņos, baziliku smalki sakapā. Sajauc zemenes ar baziliku un balzamiko mērci.
- Vistas filejas nedaudz saspied ar plaukstas pamatni, lai filejas platums kļūtu vienmērīgāks.
- Apkaisi fileju ar sāli, pipariem un šķipsniņu kanēļa.
- Sakarsē cepešpannu – ir svarīgi, lai panna cepšanas brīdi ir ļoti karsta.
- Ielej pannā olīveļļu un liec iekšā vistas filejas tā, lai tās nepieskaras viena otrai.
- Cep uz vidēji lielas uguns 4 minūtes no katras puses. Ņem vērā – fileju cepšanas laikā nedrīkst aiztikt (necelt to, lai paskatītos, kāda garoziņa veidojas, negrozīt utt.), jo no tā ir atkarīgs, vai gaļai veidosies skaista un kraukšķīga garoziņa.
- Pasniedz fileju, rotājot to ar zemeņu salsu!
Foto: Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri