4 padomi, kā nezaudēt motivāciju ceļā uz panākumiem

100% latviešu ir pārliecināti, ka sports ir svarīgs, lai saglabātu labu veselības stāvokli – treneris sniedz 4 padomus, kā nezaudēt motivāciju ceļā uz panākumiem.

Jaunā gada priekšvakarā daudzi cilvēki tradicionāli sola sev un citiem uzsākt veselīgu dzīvesveidu un sākt sportot. Saskaņā ar pētījumu 100% aptaujāto piekrīt, ka sports ir svarīgs, lai saglabātu savu veselību, 85% uzskata, ka tas motivē viņus nodarboties ar sportu. Vienlaikus galvenais sportistu motivācijas veicinātājs ir neapmierinātība ar savu izskatu – 39% no respondentiem sniedza šādu atbildi. “Mūsu “Es vēlos” bieži neatbilst mūsu “Es varu”, – saka treneris Kristaps Ence, – ja Jūs jautāsiet cilvēkam, vai viņš vēlas trenēties un būt labā formā, daudzi teiks “jā”, bet labi, ja puse no viņiem patiešām nodarbojās ar sportu”.

1.padoms: Ko darīt, ja es izjūtu slinkumu? “Cīņai ar slinkumu nav jēgas, tas ir simptoms, nevis slimība. Vispirms jums ir jāsaprot, ko jūs vēlaties sasniegt ar sporta palīdzību vai arī veselīga dzīvesveida ietvaros vispār, un pēc tam noskaidrojiet, kurš no piedāvātajiem pakalpojumiem ir piemērots tieši jums. Piemēram, ja vēlaties cīnīties ar muguras sāpēm, – saka Kristaps Ence, – šīs veselības problēmas risināšanai ir vairāki veidi: masāžas, peldēšanas nodarbības baseinā, vingrošana. Izvēlieties kaut ko, kas patīk, un tad slinkums nevarēs Tevi apturēt. “

2.padoms: Ko darīt, ja trūkst motivācijas? Slinkums un motivācijas trūkums ir dvīņi: motivācija ir jūsu vēlme apmierināt jūsu vajadzības. Ja nav vajadzības vai tā nav pilnībā saprasta vai pietiekami spēcīga, nebūs pietiekamas motivācijas rīkoties. Ne treneris, ne kāds cits, pat ne Jūs pats nevarat piespiest sevi motivēt. Atrodiet pareizo sporta veidu, tieši tādu, kas jums ir piemērots. Tā vietā, lai piespiestu sevi nodarboties sportu un ēst pareizi, Jums ir jāsaprot sevi: uzdodiet sev pareizos jautājumus, kāpēc tas vajadzīgs, kāpēc un ko Jūs vēlaties sasniegt? Cik daudz pūļu Jūs vēlaties ieguldīt, lai sasniegtu mērķus un kāds ir vēlamais rezultāts?

3.padoms: Ko darīt, ja pietrūkst enerģijas? Sports ir viens no veidiem, kā uzturēt dzīvesprieku un labklājību ikdienas gaitās, kā arī tas labs papildus enerģijas avots. To var sajust un saprast, tikai uzsākot trenēties. Kad process ir sākts, jau ir grūti iedomāties savu dzīvi bez sporta. Ir arī ļoti svarīgi atrast “savu” sporta veidu. “Manuprāt, visiem, jo ​​īpaši jauniešiem, kuru ķermenis vēl arvien veidojas, ir ļoti piemērotas dejas. Tas palīdz viņiem izjust ritmu, uzlabot stāju, attīstīt prasmi saprast citus cilvēkus, iemācīties sadarboties. Sports, aktīvs dzīvesveids – kā efektīvs jauniešu eliksīrs. Pat ja šķiet, ka ikdienas steigā nav laika sporta aktivitātēm, pēc pirmajām nodarbībām ir papildus enerģija, produktivitāte un enerģija izdarīt arvien vairāk. Viena no veselīgākajām sporta aktivitātēm ir pastaigas svaigā gaisā, dabas tuvumā. Kustības palīdz regulēt vielmaiņu, harmonizē domas, palīdz pozitīvāk skatīties uz lietām.”

4.padoms: Ko darīt, ja sports šķiet garlaicīgs? Atrodiet draugu, ar kuru varētu trenēties kopā. Vēlams, lai viņam jau būtu šāds ieradums, tad būs mazāk ticams, ka jūs kopā pārtrauksiet nodarboties ar sportu. Apmācību sākumā, treniņu partneris ir ļoti svarīgs, un vienmēr ir vieglāk sākt trenēties kopā. Strādājiet pie jūsu uztveres – ja jūs uztversiet treniņus, kā spīdzināšanu, tad tā arī būs. Labāk ir domāt par sasniegtajiem rezultātiem, spēku, izturību, elastīgumu, kas palīdzēs jebkurā dzīves situācijā, kā ari pozitīvi ietekmēs Jūsu ārējo un iekšējo pasauli. Turklāt labs treniņš dod papildus enerģiju un uzlabo veselību. “Manā darba praksē bieži vien ir arī gadījumi, kad kvalitatīvs, pievilcīgs un ērts sporta apģērbs palīdz motivēt un neatteikties no tā, kas tika sākts. Tas nav tikai psiholoģisks, bet arī praktisks jautājums – ja nauda ir iztērēta jaunām drēbēm, un sporta kluba abonementam, tad ir grēks nesportot”, – konsultē Kristaps.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar