10 soļi virtuves ģenerāltīrīšanai

Situācijā, kad iedzīvotājiem jābūt atbildīgiem un jāpaliek mājās, AS „Dobeles dzirnavnieks” iesaka izmantot laiku lietderīgi un uzsākt virtuvē pavasara ģenerāltīrīšanu. Grūtākais uzdevums tīrīšanas procesā bieži vien ir izprast, ar ko sākt un kā to paveikt visefektīvāk. Tāpēc darba soli kaut nedaudz atvieglos 10 padomu plāns, kas ļaus vieglāk orientēties tieši virtuves lielajā uzkopšanā.

1. Katrai lietai paredzēta sava vieta un uzglabāšanas ilgums

Pirmajā solī pārliecinieties, ka visi virtuves piederumi atrodas tiem paredzētajās vietās. Pārbaudiet trauku skapīšus, galda piederumu un sīklietu atvilktnes. Atšķirojiet priekšmetus, kuriem virtuvē nebūtu jāatrodas, un ievietojiet tos atsevišķā kastē. Īpašu uzmanību pievērsiet skapīšiem un atvilktnēm, kurās glabājas saimniecības preces un pārtikas produkti – pārliecinieties par derīguma termiņiem. Visas iekšējās virsmas izslaukiet ar mitru lupatiņu.

2. Ziepjūdens pelde grūti nomazgājamiem priekšmetiem

Piepildiet izlietni ar siltu ziepjūdeni un iemērciet tajā priekšmetus, kurus nav iespējams tik viegli nomazgāt, piemēram, mikroviļņu krāsns paliktni, cepeškrāsns režģi, kēksu formas vai pannas.

3. Sagatavojiet tīrīšanai darba virsmas, plīti un cepeškrāsni

Izmantojiet universālo tīrīšanas līdzekli un izsmidziniet to uz darba virsmām, sienas flīzēm, plīts un cepeškrāsns. Ja traipi ir piekaltuši, tos ērti var notīrīt, virsmu samitrinot un uzberot dzeramo sodu. Kamēr līdzekļi iedarbojas, virzieties pie ceturtā soļa.

4. Iztīriet ledusskapi

Atbrīvojieties no produktiem, kuriem beidzies derīguma termiņš. Ja ledusskapī ir uzglabāšanas trauki, ievietojiet tos izlietnē, kas piepildīta ar ziepjūdeni. Izmantojot mitru lupatiņu, ledusskapi sāciet tīrīt no augšējiem plauktiem – pakāpeniski pārbīdiet produktus un vizieties uz leju.

5. Notrauciet putekļus no augšējiem plauktiem

Notīriet uzkrājušos putekļus no augstākajām virsmām. Turpiniet ar mitro uzkopšanu – ar švammīti un siltu ziepjūdeni apstrādājiet skapīšu augšdaļu, sānus un stūrus, neaizmirstiet arī par ledusskapja augšdaļu. Kad tas izdarīts, ar mitru lupatiņu turpiniet tīrīt griestu lampas un gaismas slēdžus.

6. Pabeidziet tīrīt darba virsmas, plīti un cepeškrāsni

Kad universālais līdzeklis iedarbojies, ar švammīti noslaukiet virsmas. Nesatraucieties, ja putekļi un drupačas birst uz grīdas, jo tā tiks uzkopta pēdējā solī.

7. Apakšējo vertikālo virsmu tīrīšana

Izmantojiet vēl vienu siltā ziepjūdenī iemērktu lupatiņu, lai notīrītu ledusskapja, trauku mazgājamās mašīnas un cepeškrāsns durvis. Pievērsiet īpašu uzmanību rokturiem un malām. Notīriet arī apakšējo skapīšu durvis un atvilktnes.

8. Iztukšojiet izlietni

Iepriekš izlietnē iemērktos priekšmetus ievietojiet trauku mazgājamajā mašīnā vai nomazgājiet tos ar rokām. Iztukšojiet izlietni un iztīriet to ar vieglu abrazīvu līdzekli, piemēram, dzeramo sodu, vai kādu citu tam speciāli piemērotu līdzekli. Izskalojiet izlietni ar karstu ūdeni un ar lupatiņu rūpīgi noslaukiet krānu.

9. Iztīriet atkritumu tvertni

Pirms maisa nomaiņas izmazgājiet atkritumu tvertnes iekšpusi ar siltu ziepjūdeni.

10. Pēdējais solis – tīri logi un grīdas

Notīriet virtuves logus no iekšpuses un ārpuses. Ar mitru lupatiņu notīriet arī logu rāmjus un palodzi. Izmantojiet slotu, izslaukot grīdu un virsmas zem skapīšiem. Ja nepieciešams piekļūt grūti aizsniedzamām vietām, pārvietojiet skapīšus. Turpiniet ar mitro uzkopšanu. Sāciet ar virtuves vistālāko stūri un virzieties uz izeju.

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
1 Komentāru autori
Lopurge Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Lopurge
Viesis
Lopurge

https://fcialisj.com/ – cialis pills for sale