3. Baltijas Baso pēdu ultramaratons ir klāt!

Baltijas Baso pēdu ultramaratons ir pirmās skriešanas sacensības Baltijā, kuras sāka dalībniekiem piedāvāt startēt atsevišķā vērtēšanas kategorijā – skrienot basām pēdām –, tādējādi cenšoties pievērst cilvēku uzmanību dabiskai, veselīgai sportošanai un fiziskām aktivitātēm dabā. Skriešanai basām pēdām ir īpaša nozīme veselīga dzīvesveida uzturēšanā – tā tiek uzskatīta par vismazāk traumatisko, turklāt arī par visdabiskāko, visekonomiskāko un videi draudzīgāko skriešanas veidu.

Baltijas Baso pēdu ultramaratons ir kļuvis par ikgadējām sacensībām, ko jau trešo gadu pēc kārtas organizē Latvijas Baskāju skriešanas biedrība. Sacensību dalībniekiem tiek piedāvātas trīs distances: 53 km, 34 km un 11 km gar Baltijas jūras krastu posmā no Mazirbes līdz Rojai. Sacensībās ir aicināti piedalīties arī visi tie, kas vēl nav gatavi sacensību distanci veikt basām pēdām, piedaloties skrējienā sev ērtos apavos. Tomēr skrējēji, kas distanci veiks basām pēdām, tiks vērtēti atsevišķā kategorijā.

„Ar katru gadu dalībnieku skaits turpina ievērojami pieaugt, par ko mums ir īpašs prieks, jo cilvēki arvien vairāk interesējas par veselīgu sportošanu dabā! Turklāt šogad skrējienam pieteikušās daudzas ģimenes – vecāki ar bērniem, brāļi un māsas. Esam lepni, ka uz mūsu sacensībām dalībnieki dodas kuplā pulkā ar ģimeni un draugiem, tādējādi motivējot arī savus tuviniekus sportot un pavadīt laiku pie skaistās Latvijas dabas krūts! Ceram, ka ikviens dalībnieks šīs sacensības uztvers arī kā iespēju apciemot skaisto Kurzemes jūrmalu un izbaudīt dienu pie jūras”, atzīst Latvijas Baskāju skriešanas biedrības dibinātājs Edgars Rencis.

Zīmīgi, ka sacensības tiek rīkotas vienā datumā ar Senās uguns nakti, tādā veidā cenšoties uzsvērt un atgādināt Baltijas jūras nozīmi Baltijas valstu vēsturē un arī ikdienā, kā arī pievērst uzmanību vides saudzēšanai un aizsardzībai.

Tāpat šogad Baltijas Baso pēdu ultramaratons ir iekļauts Volkswagen kausa vērtējumā, kā arī Latvijas ultra garo distanču kopvērtējumā. Volkswagen Kauss ir multisporta sacensību seriāls, kas 2015. gadā aicina ikvienu Latvijas kalnu riteņbraucēju un skrējēju piedalīties 13 sacensību posmos.

Godalgoto vietu ieguvēji saņems balvas no sacensību atbalstītājiem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar