Pavasara ģeorallijs “Dubna 2014”

Ģeorallijs jau kopš seniem laikiem ir ģeogrāfu spilgtākais pasākums. Skaidrības labad uzreiz jāmin, ka tam nav nekāda sakara ar auto priekiem (vai bēdām), jo rallija ceļa vietā ir kāda no 777 Latvijas upēm, kas garākas par 10 km, lasāms Ģeogrāfu mafijas mājas lapā.

“Kur gan citur, ja ne ģeorallijā Tev būs iepēja pavadīt četras burvīgas dienas jautrā kompānijā, necivilizētos un komfortu izaicinošos apstākļos, gulēt teltī, dažreiz arī panest laivu ap koku (un cita veida) aizsprostiem upē, piedalīties dažādās atrakcijās, piemēram, dragreisā, ātrumposmā, zarainā aira mešanā, kā arī rallija Mis, Mr. un Cundura izraudzīšanā un citos priekos.
Katru rudeni un pavasari [Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu] fakultātes gaiteņos dzirdami jautājumi: “Vai laiva jau gatava?”, “Kur lai dabū airus?”, “Kā lai salāpa to saplēsto pūsli?” Šāda gaisotne liecina par to, ka jau pēc neilga laika kādā no Latvijas upēm  ar laivām metīsies vairāki simti krāsaini ģērbtu ģeovīru un ģeodāmu, lai turpinātu iepazīt mūsu dzimto zemi. Tā kā ģeogrāfi ir viena liela un draudzīga mafija, tad saprotams, ka dalība ģeorallijos nebeidzas līdz ar studiju beigšanos, jo cienījamākiem veterāniem ralliju skaits sniedzas jau vairākos desmitos (un ar to nav domāti pāris desmiti, bet gan 40-50),” teikts mājas lapā.
 

TOP Komentāri

avatar