Zināmi ietekmīgākie Latvijas sociālo mediju satura veidotāji

Ceturtdienas vakarā, 30. maijā, Rīgā norisinājās “GOLIN Influenceru Indekss 2024” svinīga rezultātu izziņošanas ceremonija. Klātienes pasākumā tika paziņoti ietekmīgākie 2023. gada sociālo mediju satura veidotāji Latvijā.

Starptautiskās komunikācijas aģentūras “GOLIN” Rīgas biroja analītiķi, pielietojot mašīnmācīšanās tehnoloģijas, kvantitatīvi analizējuši turpat 3000 profilu platformās Instagram un TikTok, kuri identificējami kā Latvijā aktīvi satura veidotāji. Šogad pirmo reizi satura veidotāju sniegumu izvērtējusi arī starptautiska ekspertu žūrija vairāk nekā 20 cilvēku sastāvā, pārstāvot Latviju, Lietuvu, Igauniju un Rumāniju. Tieši žūrijas skatam šogad bijusi izšķiroša loma, veidojot satura veidotāju spici 11 dažādās jomās, kā arī – izraugoties gada satura veidotāju.

Zīmola “Amoralle” LEVEL UP telpās ceremoniju vadīja talantīgais kino un teātra aktieris Gerds Lapoška un, klātesot izmeklētai publikai – pašiem satura veidotājiem, komunikācijas nozarei un radošo industriju pārstāvjiem, tika paziņoti “GOLIN Influenceru Indekss 2024” rezultāti 11 satura veidošanas jomās: 

Mode un Stils” jomā apjoma kategorijā “Mikro” par ietekmīgāko kļuvusi @laura_atelsone, “Medium” kategorijā – @anastasia.alekseevska, TikTok kategorijā – @estheretina, bet “Makro” – @kasher_bb, kurš ieguvis arī žūrijas balvu un atzīsts par ietekmīgāko jomā.

Sports un fitness” jomā apjoma kategorijā “Mikro” par ietekmīgāko kļuvusi @kitijalaksa, “Medium” – @buky71, “Makro” – @paolafreeman, bet žūrijas balvu ieguvis TikTok satura veidotājs @ozolins_reinis.

Dizains” – “Mikro”: @kristabitmete, “Medium”: @alinagrinpauka, TikTok: @elinasanda.art, žūrijas balva piešķirta “Makro” kategorijas satura veidotājam @karikaturalv.

Jomā “Ēdiens” kategorijā “Medium” par ietekmīgāko kļuvusi @wilmalinda, bet gan kategorijā “Makro”, gan TikTok kategorijā, gan žūrijas ieskatā par gada satura veidotāju kļuvisi @airitata. 

Izglītība un pašizaugsme” – “Mikro”: @inita_sila, “Medium”: @perlumamma, “Makro”: @mariaborovska, bet TikTok kategorijā ietekmīgākais un arī jomas balvu saņēmis @elnormous. 

Foto un Video” – “Mikro”: @kkarlix82, “Medium”: @valdisskudre, TikTok: aniozo, bet kategorijā “Makro” par ietekmīgāko kļuvis @robyworks, kurš saņēma arī žūrijas balvu.

Jomā “Sabiedriskā līdzdalība” netika identificēta “Mikro” kategorija, taču “Medium” par ietekmīgāko atzīta @ieva_varna, “Makro” – @kristine.garklava, bet TikTok – @intrisha, kura saņēma arī žūrijas balvu.

Skaistumkopšana” – “Medium”: @amunadavis, “Makro”: @alisabogachova, TikTok: @kristiiiined. Šī joma kļuvusi par pirmo, kuras ietvaros žūrijas balvu saņēmis “Mikro” apjoma kategorijas satura veidtoājs – @andrewon. 

Māksla un Šovbizness” – “Mikro”: @lilchirka, “Medium”: @tomsgrevins, TikTok: @reiksofficial, “Makro” kategorijas godalga un žūrijas balva piešķirta @ieva_florence. 

Dzīvesstils” – “Mikro”: @cilvek_berns, “Medium”: @eliiandersone, “Makro”: @renarszeltins, bet žūrijas balvu saņēmis TikTok kategorijas satura veidotājs @iluzionists_edzus.

Jomā “Ģimene” apjoma kategorijā “Mikro” par ietekmīgāko kļuvusi @amanda_gein, “Medium” – @santaniim, “Makro” – @rutadvinska, taču šajā jomā žūrija lēmusi balvu tomēr nepiešķirt, vēršot uzmanību uz Latvijā bieži vien piemirstu niansi – to, kā savā saturā, kurš uzskatāms arī par apmaksātu sadarbību, iekļaujam savus bērnus. Žūrijas vārdā tika nolasīts arī izvērsts skaidrojums un novēlējums kā satura veidotājiem, tā Latvijas sabiedrībai. 

Gada satura veidotāja titulam šogad izraudzīts tieši aizvadītajā periodā tik aktīvais programmatūras inženieris, kiberdrošības eksperts un Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas dibinātājs @elnormous – Elviss Strazdiņš. Laureāts par sasniegumu saka: “Šāds novērtējums liek patiešām aizdomāties par mūsu – satura veidotāju lomu un tās nozīmi mūsu kultūrā. Ikdienā tu darbojies un viss ir tik dinamiski, ka savu ietekmi ilgtermiņā vari arī nepamanīt. Tapt novērtētiem – tas iedvesmo!”

Pēc ceremonijas satura veidotāji un citi jomas interesenti devās uz svinībām bārā “Kase”, kurā savu interpretāciju par deju mūziku piedāvāja vēl nebijis starptautisks duets – viens no Rīgas noslēpumainākajiem nakts pavēlniekiem Elvi Soulsystems pirmo reizi pie diskžokeja pults tikās ar Viļņas modeli un izcilo satura veidotāju Simonu Burbaiti.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar