Ziedkāpostu salāti ar olu un bekonu

Pēc Lieldienu olu krāsošanas un ripināšanas, kā arī citām jautrām aktivitātēm, svinētājiem bieži vien paliek pāri prāvs olu skaits, ko var izmantot dažādu garšīgu ēdienu pagatavošanai, tā parūpējoties par to, lai ēdiens neiet zudumā, saka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA) izpilddirektore Anna Ērliha. 

Ziedkāpostu salāti ar olu un bekonu

Ja jums garšo klasiskie vācu kartupeļu salāti, tad noteikti garšos arī šie!

Gatavošanas laiks: 30 minūtes
6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 5 cieti vārītas olas

  • 1 vidēji liels ziedkāposts, kas sadalīts kumosa izmēra rozetēs

  • 50 g smalki sagrieztu marinētu gurķu

  • 1 neliels sarkanais sīpols, smalki sagriezts

  • 50 g svaiga gurķa, smalki sagriezts

  • 100 g kūpināta bekona

Mērcei:

  • 100 g majonēzes

  • 100 g bezpiedevu jogurta

  • 1 ēdamkarote saldo sinepju

  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa

  • 1 ēdamkarote cukurs

  • 1 tējkarote sāls

  • 1 šķipsniņa paprikas pulvera

  • 1 šķipsniņa svaigi maltu melno piparu

  • Dilles pasniegšanai


Pagatavošana:

  1. Ziedkāpostu tvaicē vai vāra – svarīgi, lai tas nebūtu pārāk mīksts, citādi salātu vietā būs biezenis!

  2. Bekonu sagriež nelielos gabaliņos un uz lēnas uguns apcep pannā bez taukvielām. Kad gaļa kļuvusi brūna un kraukšķīga, to noņem no pannas un uzliek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, ļaujot tam uzsūkt lieko taukumu.

  3. Visas sastāvdaļas (ieskaitot mērcei paredzētās) liek lielā bļodā, samaisa un liek vēsumā, ļaujot garšām savilkties pāris stundas. 

  4. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigām dillēm un šķipsnu maltas paprikas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar