Zane Grēviņa gatavo nūdeļu zupu burkā

Šoreiz pie šefpavāra Normunda Baranovska raidījumā Vakariņas pa lēto viesojās kulinārijas blogere un četru pavārgrāmatu autore Zane Grēviņa. Kopā ar šefpavāru viņa gatavos nūdeļu zupu burkā, pierādot, ka arī ikdienas produkti var kļūt par gardu un maciņam draudzīgu maltīti, kuras vienas porcijas izmaksas nepārsniedz divus eiro. Šī ēdiena ideja tapusi, iedvesmojoties no Zanes jaunākās pavārgrāmatas Našķoties un ciemoties.

Nūdeļu zupa burkā

4 personām

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes, bez buljona vārīšanas

Izmaksas četrām personām: 7,65 eiro

Izmaksas par vienu porciju: 1,91 eiro

Sastāvdaļas 

125 g olu nūdeļu;

200 g saldētu zaļo zirnīšu;

4 burkāni;

150 g Ķīnas kāposta;

50 g lociņu;

700 g cūkas kaulu izlase zupai, Rimi Smart;

100 g cūkgaļas krūtiņa bez kaula, šķēlēs/atdzesēta, Rimi;

5 ēdamkarotes sojas mērces, Rimi;

4 tējkarotes sezama sēklu eļļas;

10 cm ingvera saknes;

4 daivas ķiploka;

2 sīpoli;

4 tējkarotes Sambal mērce; 

Sāls

Pasniegšanai:

4 burkas.

Pagatavošana

Gatavo buljonu – nomizotus sīpolus sagriez lielos gabalos, tāpat trīs burkānus un ķiploka daivu. Dārzeņus kopā ar kauliem un gaļu liec cepampannā un apdedzini ar virtuves degli vai cep grila režīmā cepeškrāsnī. Kad dārzeņi un gaļa apbrūnināti, visu pārliec katlā, pārlej ar ūdeni un liec vārīties. Pievieno sāli un vienu ēdamkaroti sojas mērces. Pēc tam smalki sakapā trīs ķiploka daivas un gabalu ingvera saknes un sadali pa četrām burkām, katrā pievienojot pa ēdamkarotei sojas mērces un nedaudz sezama eļļas. Nūdeles novāri pēc instrukcijas uz iepakojuma un pēc tam atdzesē, lai tās nesaliptu. Burkānus sarīvē vai sagriez plānās šķēlītēs, lociņus sasmalcini, bet Ķīnas kāpostu sagriez nelielās strēmelēs. Kad buljons ir gatavs, to rūpīgi nokās. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz sāls. Turpini pildīt burciņas – apakšā liec burkānus, tad kārtu ar novārītajām nūdelēm, pievieno zaļos zirnīšus, Ķīnas kāpostu un lociņus. Visam pa virsu liec buljonā vārīto gaļu. Pirms pasniegšanas burciņas saturu pārlej ar siltu buljonu un ļauj sastāvdaļām nedaudz sasilt.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar