Zaļo griķu, sarkano biešu un Trikata Holandes Light siera salāti
Izejvielas (2 personām):
- 150g zaļo griķu
- šķipsniņa jūras sāls
- 300ml auksta ūdens
- 2 vārītas bietes, sagrieztas biezās šķēlēs
- 4 lielas salātu lapas vai sauja jauktu salātu lapiņu
- puse saldā sīpola, nomizots un sagriezts plānās šķēlītēs
- 50g ķirbju sēklu
- sarkano redīsu dīgsti
- 125g Trikata Holandes Light siera, sagriezts kubiņos
Salātu mērcei:
- 1 ēdamk. pirmā spieduma olīveļļas
- 2 ēdamk. citrona sulas
- 1 tējk. kļavu sīrupa vai medus
- 1 ķiploka daiviņa, nomizota un izspiesta caur ķiploku spiedi
Gatavošana:
- Zaļos griķus noskalo zem tekoša ūdens. Pievieno ūdeni, šķipsniņu sāls un vāri, līdz griķi mīksti. Gatavus vēlreiz noskalo zem tekoša ūdens.
- Mērces sastāvdaļas liec mazā bļodiņā un samaisi kopā.
- Salātu sastāvdaļas liec lielā bļodā, pārlej ar mērci un samaisa. Pasniedz.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri