Vilvi grupa uzsāk 50 miljonus eiro vērtas siera rūpnīcas būvniecību Latvijā

Vilvi grupa, viens no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs, ar simboliskas kapsulas iemūrēšanu ir atklājusi jaunas siera ražotnes būvniecību Bauskā, Latvijā. Rūpnīca, kuras vērtība pārsniedz 50 miljonus eiro, ir lielākais investīciju projekts grupas vēsturē. 

Papildu ražošanas jaudas tiks izbūvētas SIA Baltic Dairy Board teritorijā, Vilvi grupai piederošajā piena pārstrādes rūpnīcā, kuras platība ir vairāk nekā 8000 kvadrātmetru. 

Projekts tiek finansēts ar pašu līdzekļiem un bankas Citadele aizdevumiem. Latvijas valdība ar Latvijas valsts attīstības finanšu institūcijas ALTUM starpniecību projektā ieguldīs vairāk nekā 8,5 miljonus eiro. 

„Rūpnīcas būvniecība tiks pabeigta 2026. gadā. Tā būs aprīkota ar automatizētu, robotizētu un modernu siera ražotni, kas radīs vairāk nekā 100 jaunu darbavietu. Esam pārliecināti, ka šī ražotne ne tikai pavērs papildu iespējas Baltijas lauksaimniekiem, bet arī ļaus mūsu klientiem baudīt augstākās kvalitātes produktus“, sacīja Vilvi grupas ģenerāldirektors Gintaras Bertašius.

Jaunajā rūpnīcā dienā pārstrādās vairāk nekā 500 tonnu piena un saražos aptuveni 50 tonnu siera, viņš teica. Tiek lēsts, ka gadā saražo 18 000 tonnu siera, un lielākā daļa siera tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm.

Bauskas mērs Aivars Okmanis, kurš piedalījās būvdarbu uzsākšanas ceremonijā, atzinīgi novērtēja jaunās investīcijas pilsētā.

„Bauskas novada pašvaldība ļoti atzinīgi vērtē Vilvi grupas darbību mūsu novadā un uzskata, ka šīs investīcijas dos nozīmīgu ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā ne tikai Bauskas novadā, bet arī Latvijas  un Baltijas mērogā. Uzņēmēju lēmumi jaunu darba vietu radīšana Bauskas novadā liecina par labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi novadā, pieejamus darbaspēka resursus un kvalitatīvu dzīves vidi jaunajiem  speciālistiem“, sacīja Bauskas mērs A. Okmanis.

Vilvi grupa ir viena no lielākajām piena pārstrādes grupām Baltijas valstīs, kuras eksports veido aptuveni 90% no kopējā eksporta. Galvenie eksporta tirgi ir Eiropas Savienības valstis, Āzija, kā arī eksports uz citiem kontinentiem. 

Grupā ietilpst Vilkyškių pieninė, Modest, Kelmės pieninė, Kelmės pienas, Pieno logistika (Lietuva) un Baltic Dairy Board (Latvija). 

Vilvi grupas tīrā peļņa 2023. gadā ir 14,6 miljoni eiro jeb par 15% lielāka nekā 2022. gadā, kad tīrā peļņa bija 12,7 miljoni eiro. Grupas EBITDA bija 21 miljons eiro, kas ir par 9,1% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar