Veselības ministre uzdod RAKUS padomei mēneša laikā atrisināt sarežģīto situāciju LOC

Veselības ministre Līga Meņģelsone uzdevusi Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Padomei mēneša laikā atrisināt situāciju, kas izveidojusies slimnīcas valdei un Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) ārstiem. Padomei uzdots īstenot pasākumu plānu, kas līdzsvarotu saskarsmi un savstarpējās attiecības, kā arī nodrošinātu ārstniecības pakalpojumu nepārtrauktību onkoloģijas pacientiem, par paveikto reizi nedēļā informējot ministri.

“Galvenais cietējs, neatrisinot sarežģīto situāciju starp RAKUS valdi un LOC ārstiem, būs pacients. Tāpēc uzskatu, ka jāpieliek visas pūles un pieejamie resursi, lai šo situāciju iespēju robežās atrisinātu. Abas puses – gan uzņēmuma valde, gan mediķi – ir “ķīlnieki” ilgstoši nepietiekamajam nozares finansējumam. Tomēr nevaram pieļaut situāciju, ka pacienti zaudē iespēju augsti kvalificētu ārstu konsultācijas un operācijas mūsdienīgā un drošā vidē,” pauž veselības ministre L. Meņģelsone.

28. decembrī, apmeklējot RAKUS, veselības ministre tikās ar valdi, kā arī Latvijas Onkoloģijas centra vadību un vadošajiem speciālistiem.

“Es redzēju un sajutu šo samilzušo situāciju un aicināju gan valdi, gan ārstus turpināt sarunāties un vienoties, jo ticu un esmu pārliecināta, ka atrisinājums ir iespējams rast. Tomēr šajā brīdī, lai aktivizētu dialogu un risinājumu meklējumus, aicinu iesaistīties RAKUS Padomi. Šonedēļ tikšos ar pacientu organizācijām un pārrunāšu izveidojušos situāciju arī ar nevalstisko sektoru. RAKUS priekšā ir ļoti nozīmīgs solis pretī mūsdienīgai un uz pacientu orientētai veselības aprūpei – Vēža centra sertificēšana, kas nesīs virkni uzlabojumu un izmaiņu onkoloģisko saslimšanu ārstēšanā. Šādu pārmaiņu virzība prasa dialogu ar iesaistītajām pusēm jau tagad. Taču to nav iespējams īstenot, ja tās nevis sadarbojas, bet pretdarbojas.”

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar