“Very Cool People” kopā ar Paulu Saiju laiž klajā singlu “Viens otram pretī”

Grupa “Very Cool People”, gatavojoties savas jaunās koncertprogrammas “Very Cool Summer” prezentēšanai 30. jūnijā festivālā “Rīgas Ritmi”, laiž klajā pirmo singlu “Viens otram pretī” no nākamgad gaidāmā dziesmu albuma ar dziedātāju Paulu Saiju.

Jaunās dziesmas mūzikas autors ir grupas baritonsaksofonists Kristaps Lubovs, bet teksta autore –  Elīna Sproģe. Ierakstu producēja grupas “Very Cool People” vadītājs Elvijs Grafcovs un tas veikts gan “Ciemupes Production”, gan “Mints Music” studijā pie Tāļa Timrota Rīgas Reformātu baznīcas telpās. Tālis ir arī dziesmas miksa autors, savukārt māsterversiju Ņujorkas studijā “Arf! Mastering” radījis amerikāņu skaņu inženieris Alans Silvermans, kurš piedalījies vairāk kā 60 “Grammy” balvas ieguvušu vai tai nominētu ierakstu tapšanā un sadarbojies ar “Very Cool People” arī agrāk.

“Ar Paulu Saiju gatavojam īpašu oriģinālmūzikas programmu, ko pirmoreiz publiski izpildīsim jau šonedēļ festivālā “Rīgas Ritmi”,” saka Elvijs. “Jaunajā koncertprogrammā būs dzirdama liela daļa no topošajā albumā iecerētajām kompozīcijām, tādēļ tā būs pirmatskaņojumiem bagāta uzstāšanās, kas ir labs izaicinājums mums pašiem.” 

Šī būs ne pirmā īpaši nozīmīgā grupas uzstāšanās festivālā “Rīgas Ritmi”, jo 2020. gadā “Very Cool People” tajā prezentēja pat divas jaunas koncertprogrammas: instrumentālo “50 Years of Influence + 30 Years of Cool Equals 13 Years of Music Hooliganism”, kas pērn tika izdota arī albumā, un “Vudstokas renesanse” ar dziedātāju Aiju Andrejevu, kas kļuvusi publikas ļoti iecienīta un vēl šovasar būs dzirdama koncertzālēs kā Latvijā, tā Lietuvā.

Jaunās koncertprogrammas dziesmu autori ir paši grupas “Very Cool People” dalībnieki – Elvijs Grafcovs, Māris Jēkabsons, Kristaps Lubovs, Andris Buiķis un Māris Vitkus. Teksti pašiem programmas izpildītājiem, kā arī pieaicinātajiem autoriem tapuši gan angļu, gan latviešu valodā.

““Viens otram pretī” ir dziesma par situāciju, kurā agrāk vai vēlāk nonāk daudzi,” jauno singlu komentē Paula. “Tā ir par mūzikas, dūmu un cilvēku pilnu telpu, kurā satiec kādu, kuru pirmajā mirklī nepieņem un pat atgrūd, taču tāpat nojaut, ka šis konkrētais cilvēks vēl spēlēs savu lomu tavā turpmākajā dzīvē. Vai šis stāsts kļūst par divu cilvēku individuālām vai kopīgām atmiņām, tas jau ir paša klausītāja rokās un domās.”

Dziesmai radīts arī amizants lirikas video, ko veidojis Valdis Krūmiņš, Jānis Škapars un Oskars Ozoliņš un kas tapis skaņas, gaismas un skatuves nodrošinājuma kompānijas “3S” noliktavā. Tā ir kā liela aizskatuve jeb beksteidžs ar milzum daudz mūzikas tehnikai paredzētām kastēm, kas ir visnotaļ piemērota vide jaunās dziesmas tekstā uzburtajai noskaņai.

Ar dziedātāju Paulu Saiju grupa sadarbojas kopš 2018. gada, kad viņa “Very Cool People” koncertos piedalījās dažās no dziesmām, vēl tikai studējot džeza vokālu Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā. 2019. un 2020. gadā Paula devās līdzi grupai arī uz starptautiskajiem festivāliem “Klaipeda Castle Jazz”, “Šiauliai Jazz”, “Augustibluus” un vēl citiem.

“Tagad ar Paulu esam uzsākuši pavisam nopietnu sadarbību, jo viņa ir kļuvusi par spēcīgu dziedātāju ar savu, oriģinālu balsi, tādēļ mums ir liels prieks par jauno oriģinālmūzikas koncertprogrammu,” piebilst Elvijs.

Ar jauno koncertprogrammu “Very Cool Summer” grupa uzstāsies arī 8. jūlijā kultūrvietā “Oldman” Palangā, dienu vēlāk – Jūras svētkos Ventspilī, 17. jūlijā – Lūznavas muižā, 18. augustā – koncertciklā “VEF Jazz Club” Mežaparka Zaļajā teātrī, bet 26. augustā – jaunajā koncertvietā “Wondersala” Andrejostā. Rudenī šī pati programma ceļos uz Vāciju un Čehiju, bet nākamgad noteikti būs dzirdama labākajos Baltijas festivālos.

Grupas “Very Cool People” sastāvā jaunajā koncertprogrammā piedalīsies: dziedātāja Paula Saija, trompetists un bekvokālists Oskars Ozoliņš, tenorsaksofonists un bekvokālists Māris Jēkabsons, tromboniste un bekvokāliste Laura Rozenberga, baritonsaksofonists un bekvokālists Kristaps Lubovs, ģitārists Elvijs Grafcovs, taustiņinstrumentālisti Māris Vitkus un Andris Kauliņš, basists Jānis Olekšs, bundzinieks Andris Buiķis, kā arī bekvokāliste Kitija Blūma.

No 28. jūnija singls “Viens otram pretī” noklausāms lielākajos mūzikas straumēšanas servisos un dzirdams labākajās Latvijas radiostacijās.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar