Vegāniskais brokoļu-kartupeļu karijs
Sildošu un sātīgu rudens ēdienu pagatavošanai nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā veģetāru rudenīgu ēdiena recepti.
Vegāniskais brokoļu-kartupeļu karijs
Sastāvdaļas (4-6 porcijām)
4 ēdamk. augu eļļas
2 vidēji lieli sīpoli
4 ķiploku daiviņas
1 liels brokolis
4 kartupeļi
4 burkāni
2 paprikas
400 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
800 g kokosriekstu piena
1 ēdamk. karija garšvielu pulvera
1 tējk. kumīna
1/2 tējk. maltā koriandra
1 ēdamk. sezama sēklu
2 ēdamk. zemesriekstu sviesta
2 ēdamk. sojas mērces
sula no 1 laima
sāls, melnie pipari pēc garšas
rīsi, makaroni vai nūdeles pasniegšanai
Pagatavošana
-
Nomizo un smalki sakapā sīpolus un ķiplokus. Nomazgā pārējos dārzeņus.
-
Kartupeļus sagriez palielos kubiņos, brokoļus sadali mazās ziedkopās, burkānus un papriku sagriez plāksnītēs.
-
Lielā, dziļā pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus aptuveni 1 min.
-
Pievieno kartupeļus un apcep 5-7 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
-
Pievieno karija pulveri, kumīnu koriandru, apmaisi.
-
Pievieno brokoļus, burkānus, papriku un ķiplokus, maisot visu apcep dažas minūtes.
-
Pielej dārzeņu maisījumam klāt glāzi ūdens, uzliec vāku un pasautē aptuveni 3 min.
-
Pievieno turku zirņus, kokosriekstu pienu, sojas mērci, zemesriekstu sviestu. Visu apmaisi, uzvāri un turpini gatavot uz mērēnas uguns aptuveni 5-10 min, līdz kartupeļi ir mīksti un mērce ir nedaudz sabiezējusi.
-
Beigās pievieno sulu no laima vai citrona, sali un piparus pēc garšas. Pasniedz kopā ar rīsiem, makaroniem vai nūdelēm.
Šo ēdienu droši var salikt arī nelielos trauciņos un sasaldēt ēšanai vēlāk.
Foto: Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri