Vasaras garšu kokteiļi Jāņu naktij
Gada īsākajai naktij piestāv reibinoši dzērieni. Ja nevēlies gremdēties putainā miestiņa skavās, dzērienu veikalu tīkls AlkOutlet aicina izmēģināt vasarīgu alus kokteili ar rabarberiem un zemenēm vai krēmīgu persiku – proseko sorbertu.
Rabarberu – zemeņu – alus limonāde
Sastāvdaļas
Rabarberu sīrupa masai
300 g rabarberu
150 g cukura
ūdens
Dzērienam
200 g zemeņu
330 ml alus (var izmantot arī bezalkoholisko alu)
200-400 ml gāzēta ūdens
ledus
piparmētru lapas,
zemeņu un laima šķēlītes rotāšanai.
Pagatavošana
-
Pagatavo rabarberu sīrupa masu – rabarberus sagriez nelielos gabalos, liec katlā, pievieno cukuru, nedaudz ūdens un vāri 7-10 minūtes, līdz rabarberi ir mīksti.
-
Izberz rabarberus caur sietiņu, lai iegūtu krēmīgu sīrupa masu ar rabarberu biezeni.
-
Sablendē biezenī svaigas zemenes.
-
Lielā krūkā liec ledu, pārlej to ar rabarberu sīrupa masu un zemeņu biezeni. Pievieno piparmētru lapas, zemeņu un laima šķēlītes, nedaudz apmaisi
-
Pielej ūdeni, alu un baudi.
Persiku – proseko sorberts
Sastāvdaļas
500 g nelielos kubiņos sagrieztu persiku
200 g proseko
Daži ledus kubiņi
Medus
Pagatavošana
-
Sasaldē persiku gabaliņus.
-
Sasaldētus persikus blendē kopā ar prosecco, ledus kubiņiem un medu. (Medus daudzums būs atkarīgs no persiku salduma pakāpes un Tavam vēlmēm).
-
Baudi!
Foto: publicitātes (V.Kožemjakina)
TOP Komentāri