Vasaras garšu kokteiļi Jāņu naktij

Gada īsākajai naktij piestāv reibinoši dzērieni. Ja nevēlies gremdēties putainā miestiņa skavās, dzērienu veikalu tīkls AlkOutlet aicina izmēģināt vasarīgu alus kokteili ar rabarberiem un zemenēm vai krēmīgu persiku – proseko sorbertu.

Rabarberu – zemeņu – alus limonāde

Sastāvdaļas

Rabarberu sīrupa masai

300 g rabarberu

150 g cukura

ūdens

Dzērienam

200 g zemeņu

330 ml alus (var izmantot arī bezalkoholisko alu)

200-400 ml gāzēta ūdens

ledus

piparmētru lapas,

zemeņu un laima šķēlītes rotāšanai.

Pagatavošana

  1. Pagatavo rabarberu sīrupa masu – rabarberus sagriez nelielos gabalos, liec katlā, pievieno cukuru, nedaudz ūdens un vāri 7-10 minūtes, līdz rabarberi ir mīksti.

  2. Izberz rabarberus caur sietiņu, lai iegūtu krēmīgu sīrupa masu ar rabarberu biezeni.

  3. Sablendē biezenī svaigas zemenes.

  4. Lielā krūkā liec ledu, pārlej to ar rabarberu sīrupa masu un zemeņu biezeni. Pievieno piparmētru lapas, zemeņu un laima šķēlītes, nedaudz apmaisi

  5. Pielej ūdeni, alu un baudi.

Persiku – proseko sorberts

Sastāvdaļas

500 g nelielos kubiņos sagrieztu persiku

200 g proseko

Daži ledus kubiņi

Medus

Pagatavošana

  1. Sasaldē persiku gabaliņus.

  2. Sasaldētus persikus blendē kopā ar prosecco, ledus kubiņiem un medu. (Medus daudzums būs atkarīgs no persiku salduma pakāpes un Tavam vēlmēm).

  3. Baudi!

Foto: publicitātes (V.Kožemjakina)

TOP Komentāri

avatar