Valsts policija izsaukumā uz ģimenes konfliktu konstatē 1700 nelegālās cigaretes

2.janvārī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas saņēma informāciju par ģimenes konfliktu Medzes pagastā. Notikuma vietā tika apmierināts sievas lūgums – vīram pamest dzīvesvietu, taču pirms vīrieša aiziešanas sieviete viņam deva cigaretes. Likumsargi konstatēja, ka cigaretes ir bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Nelegālo cigarešu atsavināšana sadusmoja vienu no ciemiņiem, kā rezultātā viņš centās uzbrukt policistiem, taču tika aizturēts. 

Šā gada 2.janvārī ap pulksten 20.50 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Dienvidkurzemes novadā, Medzes pagastā, kādā īpašumā notiek ģimenes konflikts. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā un zvanītāja paskaidroja, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā viņai izcēlies konflikts ar vīru un vienu no ciemiņiem. Likumsargi ar personām pārrunāja situācija un sieviete pēc pārrunām apgalvoja, ka viņai pretenziju pret viesi nav, taču vēlējās, lai vīrs dodas prom. 

Pirms aiziešanas vīrs apgalvoja, ka viens no ciemiņiem atrodas Valsts policijas meklēšanā, taču likumsargi, pārbaudot informāciju, neguva tam apstiprinājumu. Brīdī, kad vīrietis bija gatavs doties prom, viņš savai sievai palūdza cigaretes. Sieviete no telpas iznesa cigaretes “NZ Gold” bez Latvijas Republikas akcīzes markām un deva tās vīrietim. Likumsargi, pamanot, ka tiek uzglabātas nelegālās cigaretes, lika tās nolikt uz galda un iegāja telpā, kur redzēja, ka zem trepēm atrodas skapis, kura plauktā bija cigarešu paciņas, kā arī maiss ar cigarešu blokiem. Sieviete atzina, ka cigaretes pieder viņai. 

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas par notikušo uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu par tādu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām un 1700 cigaretes jeb 85 cigarešu paciņas tika izņemtas. Par šādu administratīvu pārkāpumu tiek piemērots brīdinājums vai naudas sods līdz 700 eiro.

Pārējie seši ciemiņi, izdzirdot par cigarešu izņemšanu, sāka uzvedies agresīvi un traucēt policistiem strādāt. Viens no vīriešiem, par kuru sākotnēji bija sūdzības no izsaucējas puses, nereaģēja uz pieprasījumu doties uz citu telpu un netraucēt darbu. Vīrietis novilka virsjaku, nostājoties kaujas pozā un gāja virsū policistiem, draudot fiziski izrēķināties. Likumsargi vīrieti aizturēja un pret viņu uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu. Par šādu administratīvu pārkāpumu tiek piemērots sods 700 eiro apmērā. Aizturētais vīrietis atradās 3,38 promiļu reibumā. 

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem. 

Foto: pexels.com

TOP Komentāri

avatar